Varen op het IJsselmeer

Varen op het IJsselmeer

De vele kleine en grote jachthavens rondom het IJsselmeer bieden een prachtig uitvalsbasis om van het ene naar het andere Zuiderzeestadje te varen.

Iedere plaats heeft z’n eigen karakter kenmerkt zich door 17e eeuws uiterlijk. In deze periode, ook wel de Gouden Eeuw genoemd, behoorde Nederland tot de machtigste landen ter wereld en maakte een enorme bloeiperiode door. Nederlandse schepen verkenden de wereld en voerden porselein, stoffen en kruiden aan in de havensteden.

Veel van deze sfeervolle plaatjes zijn vastgelegd door bekende schilders, inclusief de zo kenmerkende Hollandse luchten. Kijk maar eens in Stavoren, Hindeloopen, Workum aan de Friese kust of steek over naar Medemblik, Hoorn of Enkhuizen of even verder naar Amsterdam. Je weet niet wat je ziet en waant je in iedere plaats terug in de tijd.

Vaargebieden

De mooiste vaargebieden in Nederland

Van Friesland tot Zeeland en het IJsselmeer tot de Hollandse Plassen, wij hebben de mooiste vaargebieden voor je volgende vaarvakantie op een rijtje gezet, bekijk de populairste bestemmingen van Nederland!