Wat is de CWO?

Wat is de CWO?

De CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) heeft ruim 180 aangesloten opleidingslocaties die voldoen aan de CWO-standaard.

Waar houdt de CWO zich mee bezig?

  • CWO-diploma's in verschillende watersportdisciplines.
  • Dezelfde diploma's door heel Nederland.
  • Kwaliteit en veiligheid.

Waarom bestaat de CWO?

De Stichting CWO (Commissie Watersportopleidingen) is een samenwerkingsverband van HISWA Vereniging en het Watersportverbond.

De stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er opleidingen en diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Watersportdisciplines

Houd je van zeilen? Word instructeur!

De CWO wil de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO vindt goede opleidingen een waarborg voor veilig en plezierig varen.

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport.

Iemand leren zeilen is heel wat anders dan zelf leren zeilen. Om goed les te geven moet je als instructeur goed opgeleid worden. Dat maakt het lesgeven trouwens alleen maar leuker!

Lisette Bakker

Net als bij de consumentenopleidingen zorgt de CWO voor richtlijnen en controles bij de instructeursopleidingen. Er wordt in de opleidingen veel aandacht besteed aan veiligheid, didactiek, omgangsvormen en het zelf-kritisch zijn.

Geen spelcomputer voor deze jongens, maar leren zeilen als hobby

Dat vond vader Alfred de Jong een betere optie. Al sinds zijn vierde zeilt zoon Wouter in een optimist en tegenwoordig scheurt hij samen met vriend Boris van den Heerik over het water in een catamaran. Bekijk de lievelingssport van Alfred, Wouter en Boris in deze video waarbij zij vertellen over het leren zeilen.

Sinds mijn vierde zit ik al in een Optimist. Daar heb ik heel veel van geleerd!

Wouter de Jong

Welkom op het water - video catzeilen

Watersporten geeft je een ander perspectief! Check hier het video-story van Wouter, Alfred en Boris. Zij zijn inmiddels verslaafd aan watersporten en zijn niet meer weg te slaan van de catamaran! Ga naar www.welkomophetwater.nl om te ontdekken welke watersport bij jou past.
Lees ook

Lees ook