Leer varen

Je hebt meer vaarplezier met kennis en ervaring!

Ga naar een HISWA...

Ga naar een HISWA Zeil- en Vaarschool

CWO-gecertificeerd
HISWA Algemene Voorwaarden
Code Reisaanbiedingen
Zorgeloos varen
De belangrijkste ...

De belangrijkste vaarregels

Ga je het water op, dan dien je rekening te houden met de regels die gelden op het water. Van de betonning tot aan het geven of nemen van voorrang en het gebruik van navigatieverlichting. Neem de regels door voordat je het water op gaat.

Kan je een opfrissing gebruiken? Je kunt hiervoor altijd terecht bij een HISWA Vaarschool.

Vaarbewijs

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Op het Nederlandse water heb je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig. Dit hangt af van de grootte van de boot, de maximale snelheid die de boot kan varen en het water waar je op vaart. Als je het vaarbewijs wilt halen, heb je de keuze uit verschillende opties.

Overzicht
TIP Zeilles voor de j...
TIP

Zeilles voor de jeugd is meer dan leren zeilen

Wanneer je leert zeilen leer je zelfstandig de boot besturen, werken met de natuurelementen zoals de wind en het water en moet je verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van andere boten. Ook jij hebt dit in je!

Wist je dat je deze eigenschappen automatisch meeneemt naar andere plekken? Je kunt ze bijvoorbeeld goed gebruiken op school.

Kon ik maar varen...

Dat kan! Waar wacht je nog op? Iedereen kan leren varen. Soms mag je zelfs al varen zonder echt vaarbewijs. Maar de regels kennen is in ieder geval een must. Doe je kennis van het varen op bij een HISWA Vaarschool middels een theoretische cursus of praktijkles. Voor je het weet bestuur jij jouw eigen boot. Heerlijk toch?! Wie wilt dat nou niet.