Pilot Sail Explorer 12 KMZ

Verkocht
  • Status:Verkocht
  • Merk:Pilot Sail
  • Model:Explorer 12 KMZ
  • Categorie:Sailing Yacht
  • Bouwjaar:2010
  • Afmeting:12 x 4 x 1 m
  • Materiaal:Epoxy composite
  • Ligplaats:Medemblik

Omschrijving

Prachtige en comfortabel zeiljacht met zeer weinig vaaruren (1700mijl op log)

De Pilot Sail Explorer 12 welke wij aanbieden is ontworpen door de gerenomeerde ontwerper W. Nieland. Deze staat bekend om haar stoere tijdloze zeegaande ontwerpen. Dat is met het ontwerpen van de Explorer (de naam zegt het al) niet anders geweest. Zo is zij met haar moderne kuip en dubbele stuurwielen welke met (geĂ¯ntregeerde verhoging) zee goed duohanded of single handed te zeilen. Alle lijnen lopen naar de cockpit langs de opbouw, zo is alles goed bereikbaar wanneer er een lijn of katrol vervangen dient te worden. Ook zien we deze praktische zaken terug in het interieur, hierover later meer. De vaste stuurhuis bied een goede beschutting en een ruime zit voor in de haven en/of voor anker. Ook onder zeil kijken we eenvoudig over het dekhuis of erlangs. De gangboorden naar het voorschip hebben diverse handgrepen en zijn voorzien van een goede antislip. Door het plaatsen van de wanten op het dek, is er eenvoudig naar de boeg te lopen zonder belemmeringen.

Het stuurhuis heeft een verhoogde zit met aan Bakboord een L-zit and langsbank aan Stuurboord. Tevens is hier een ingebouwd computerscherm, gashendel en autopilot besturing. De rugleuning is wegneembaar zodat ook deze sofa een slingerbed kan vormen bij lange oversteken. De kijkhoogte naar buiten is uitstekend en de forse schuifluiken zorgen voor ventilatie en dat u de zeilstand in de gaten kan houden zonder naar buiten te gaan.

Middels korte trap (2 treden) komen we in de saloon met een langszij geplaatst kombuis met 3-pits fornuis, RVS spoelbak en bovenlader koelkast. Aan de andere zijde van de Kielmidzwaard (elektrisch te bedienen) is een knusse zit. Zoals te zien op de fotos zijn alle dekbeslag goed bereikbaar en is er niet met een binnenschaal gewerkt, dit maar het zeer overzichtelijk en praktisch bij vervanging of vernieuwing van dergelijke zaken. Middels de schuifdeur aan bakboord komen we in de natte cel. Voorzien van aparte douchecel met gordijn en afwatering, zo blijft de toiletruimte droog. Hier is ook een (smalle) doorgang naar het achterschip met een 1-persoons bed en werktafel. Door de open verbinding met de eigenaarshut zal de "werktafel" een betere bestemming als bijvoorbeeld werkplek of make-up tafel kunnen worden benut.

In de boeg is een dubbel V-bed met forse kastruimte geplaatst. Onder het bed is nog mer bergruimte. Middels de doorgang naar het achterschip komen we langs de elektrische installaties zoals het schakelbord, omvormers en laadapparatuur. Deze zijn royaal ingebouwd en biedt mogelijkheden tot extra inbouw apparatuur/ bergruimte.

De achterhut is voorzien van comfortabele Neptune matrassen, kastruimte en patrijspoorten voor natuurlijke ventilatie.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving
  • Afmetingen
    Lengte 12 meter
    Breedte 4 meter
    Diepgang 1 meter
  • Bouw
    Bouwjaar 2010
    Control type Double
    Cockpit type Aft cockpit
    Dek en opbouw kleur White
    Superstructure kleur White
    Rompmateriaal Epoxy composite
    Rompkleur Blue
    Land De Spil
  • Kombuis
    Verwarming
  • Motor
    Cylinders 4
    Totale inhoud brandstoftank(s) 500 liter
    Draaiuren 120
  • Accommodatie
    Bedden 5
  • Veiligheidsvoorzieningen
    Lenspomp
  • Tuigage
    Grootzeil
  • Electronica
    Accu oplader
Had ik maar een boot...

Een tweedehands of gebruikte boot kopen

Word jij ook zo blij van op het water zijn? De wind door je haren voelen, het gevoel van vrijheid. Hoe fijn is het als dit op elk moment van de dag kan. Met jouw eigen boot kun je gaan en staan waar je wilt. Wil je nog niet direct een nieuwe boot kopen, dan is er ook ruime keuze in tweedehands en gebruikte boten. Voor elk type watersporter is er een boot die bij je past: een sloep, een zeiljacht, een motorboot, er een opknapper of een zo goed als nieuw model. Blijf niet dromen, maar kies nu jouw tweedehands boot.

Liever toch een nieuwe boot? Bekijk dan hier ons aanbod nieuwe boten!

Vind ook jouw dro...

Vind ook jouw droomboot!