Van Rijnsoever Lemsteraak Strandloper

€ 95.000,00 BTW Betaald
 • Status:Beschikbaar
 • Merk:Van Rijnsoever
 • Model:Lemsteraak
 • Bouwjaar:1987
 • Afmeting:10.05 x 3.8 x 0.9 m
 • Doorvaarhoogte:2.35 m
 • Materiaal:Steel
 • Ligplaats:In verkoophaven

Omschrijving

Fantastisch ('single handed') zeilende van Rijnsoever aak naar ontwerp van de Boer en Hoek gebouwd. Interieur ruim en hoogwaardig afwerkingsniveau.

Lemsteraak 'Strandloper' is vele opzichten een uitzonderlijk schip, waar door de huidige eigenaar zeer goed voor gezorgd is. Zo is in het onderwaterschip in 2019 volldig professioneel gestraald en van een nieuw epoxysysteem voorzien en is in dat jaar het roer volledig kaalgehaald en van zes neuwe lagen lak voorzien. Motor en zeilen evenals navigatie zijn van recente datum, waardoor ze volledig vaarklaar in onze verkoophaven op een nieuwe eigenaar ligt te wachten!Algemeen
Ramen: 10 Lichten / patrijspoorten, Ramen in kajuitschot, Koekoek
Overig:

Het ontwerp van de 'Strandloper' is afgeleid van de bekende ontwerper De Boer (van o.a. 'De Groene Draeck'). Er is door Van Rijnsoever verder gebruik gemaakt van ontwerpbureau Hoek Design om een optimaal schip te kunnen bouwen. Kenmerkend is het ontbreken van spanten doordat gebruik gemaakt is van een dikke bodemplaat, wat haar veel stahoogte (1.90 cm) stijfheid en stabiltieit geeft. De eigenaren omschrijven haar als een handzaam zeilend schip dat zelfs single-handed' te varen is. Als vaargebied hebben zij onder andere in de Nederlandse kustwateren, Wadden en Zeeuwse wateren gevaren en een schat aan ervaring opgedaan, wat zij graag met een nieuwe eigenaar delen!


Accommodatie
Overig:

De 'Strandloper' is ook als familieschip zeer geschikt, waarbij gemakkelijk met 6 personen aan boord verbleven en overnacht kan worden. Doordat het schip over een vuilwatertank beschikt kan het toilet ook in de haven gebruikt worden.


Motor, electra, water
Overig:

De in 2012 nieuw ingebouwde Volvo Penta D2 motor met driebladsschreof levert meer dan voldoende vermogen om onder alle condities het schip vooruit te helpen. De totale accucapaciteit is door het plaatsen van drie (van elkaar gescheiden) 120 Ah accu's ruim voldoende om langere tijd aan boord stroom te hebben zonder aan de wal stroom te liggen. De startaccu is d.m.v. een relais hiervan gescheiden, zodat deze ten alle tijden gestart kan worden.


Tuigage
Rondhouten, verstaging: RVS verstaging
Strijkinstallatie: Maststrijk - ankerlier
Fok: Reefbaar
Halfwinder, bollejan: Waterzeil
Overig:

Onder zeilnummer VB170 is er met de 'Strandloper' aan diverse wedstrijden meegedaan. Vermeldenswaardig is hierbij dat ze winnaar is geweest in de jaarlijks georganiseerde Deltaweek.
De huidige zeilgarderobe bestaande uit grootzeil, fok, kluiver, halvewinder en waterzeil is van recente datum (2015) en kan nog geruime tijd mee. Het schip is uitstekend te trimmen doordat het zwaard naar voren en achter kan. Er is dan sprake van een zeer geringe roerdruk, wat zeer comfortabel zeilen is en de snelheid ten goede komt!


Navigatie en electronica
Windvaanbesturing: Nog aan te sluiten
Overig:

In 2018 zijn alle Ray Marina instrumenten vervangen door de meest recente digitale versie, waardoor in combinatie met plotter en extra gevoelige GPS antenne prima genavigeerd kan worden.
De bestaande stuurautomaat kan hier nog aan gekoppeld worden.


Uitrusting
Zwemtrap: Aan roer
Bijboot: In overleg over te nemen
Bijboot buitenboordmotor: In overleg over te nemen
Overig:

De mast is eenvoudig strijkbaar en kan dan middels speciale rollen gemakkelijk verschoven worden.


+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving
 • Afmetingen
  Lengte 10.05 meter
  Breedte 3.8 meter
  Diepgang 0.9 meter
  Doorvaarhoogte 2.35 meter
 • Bouw
  Bouwjaar 1987
  Dek en opbouw materiaal Teak op staal, in een goede onderhoudstoestand
  Control type Single
  Cockpit type Aft cockpit
  Rompmateriaal Steel
  Rompkleur White
  Land Van Rijnsoever
 • Motor
  Ontsteking Electric
  Cylinders 4
  Totale inhoud brandstoftank(s) 150 liter
 • Navigatie
  Autopilot
 • Accommodatie
  Bedden 6
  Toilet Toilet
Had ik maar een boot...

Een tweedehands of gebruikte boot kopen

Word jij ook zo blij van op het water zijn? De wind door je haren voelen, het gevoel van vrijheid. Hoe fijn is het als dit op elk moment van de dag kan. Met jouw eigen boot kun je gaan en staan waar je wilt. Wil je nog niet direct een nieuwe boot kopen, dan is er ook ruime keuze in tweedehands en gebruikte boten. Voor elk type watersporter is er een boot die bij je past: een sloep, een zeiljacht, een motorboot, er een opknapper of een zo goed als nieuw model. Blijf niet dromen, maar kies nu jouw tweedehands boot.

Liever toch een nieuwe boot? Bekijk dan hier ons aanbod nieuwe boten!

Vind ook jouw dro...

Vind ook jouw droomboot!