Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk Onderhoud en reparatie
Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

Onderhoud en reparatie

 

 

HISWA Jachtservicebedrijven

Een jacht moet goed worden onderhouden. Niet alleen vanuit veiligheidsoverwegingen, maar ook vanuit het behoud van waarde van de boot en zeker ook vanuit een belang voor het milieu.

Je wilt zeker weten dat het bedrijf die werkzaamheden aan het jacht uitvoert een professioneel bedrijf is. Een bedrijf met kennis van zaken. Natuurlijk kun je hiervoor terecht bij alle HISWA Erkende Jachtservicebedrijven. Zij werken zonder uitzondering met de HISWA Algemene voorwaarden voor het aannemen van werk. Hierin staat beschreven wat de rechten en plichten van de ondernemer én de consument zijn. Deze voorwaarden zijn in samenspraak met consumentenpartijen zoals de ANWB opgesteld dus daarmee is ook jouw belang als consument goed in de voorwaarden geborgd. Een prettig idee!

Je kunt de HISWA Algmene Aannemings, Verkoop- en Leveringsvoorwaarden hier downloaden:

Gecertificeerde jachtservicebedrijven

Jachtservicebedrijven kunnen zich ook laten certificeren. Daarmee verkrijgen zij het kwaliteitskeur HISWA Certified Yachtservice. Dankzij vaste protocollen en controles door een externe partij is de watersporter verzekerd van zorgvuldig en vakkundig werk volgens vastgelegde werkwijzen. Jachtservicebedrijven bieden veel verschillende diensten: winterstalling, schilderwerk, reinigen van de romp, motoronderhoud en reparatie, onderhoud en reparaties aan elektra- en gas installaties, onderhoud en reparaties aan de tuigage en nog veel meer. Elk van die werkzaamheden is een specialisme op zich. Zo heeft elk HISWA gecertificeerd bedrijf specialisten in dienst die de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden of reparaties kunnen uitvoeren. En natuurlijk heeft men de beschikking over een botenlift om in voorkomende gevallen uw boot droog te kunnen zetten. Medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om hun vakkennis up-to-date te houden, dat is nodig in een technische omgeving waar de ontwikkelingen nooit stilstaan. 

Het HISWA Certified Yachtservice bedrijf levert aantoonbare kwaliteit doordat deze bedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is hun werkwijze controleerbaar en transparant en weet je wat je krijgt.

De HISWA Certified Yachtservice bedrijven werken met protocollen voor o.a.:

 • Motoronderhoud
 • Winterberging
 • Gasinstallaties
 • Tuigage inspectie en onderhoud
 • Onderwaterschip
 • Scheepsdieselonderhoud
 • Veilig Hijsen
 • Onderhoud vaartuig
 • HISWA Haven- en Werfreglement

De HISWA Certified Yachtservice bedrijven worden door een externe organisatie gecontroleerd en beoordeeld. Zo krijgt elk deelnemend bedrijf een inspecteur op bezoek om na te gaan of men aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Onprofessionele toestanden worden zo voorkomen en daar hoort bij dat het transparant is welke diensten worden aangeboden, welke werkzaamheden daarbij horen en wat de kosten hiervoor zijn. 

Natuurlijk worden verder de HISWA Algemene Leveringsvoorwaarden overeenkomsten toegepast en worden opdrachten aan de consument bevestigd. De HISWA Voorwaarden zijn in overleg met consumentenpartijen samengesteld en zorgen zo voor heldere afspraken. 

Waar moet je op letten?

Tips voor het maken van onderhoud en reparatie afspraken

 • Laat regelmatig onderhoud plegen
 • Geef een duidelijke beschrijving van de gewenste werkzaamheden
 • Vraag om een offerte van de uit te voeren werkzaamheden
 • Maak afspraken over de reikwijdte van het werk en de oplevertijd
 •  Vraag bij grote klussen de ondernemer aan boord te gaan kijken
 • Let op opgave van meerwerk: dit leidt tot hogere kosten
 •  Vraag of het bedrijf HISWA-lid is
Tips van de specialist

Welke antifouling gebruik ik voor mijn boot?

Antifouling is een verf die ervoor zorgt dat er geen aangroei komt op het onderwaterschip. Omdat er vaak giftige stoffen in zijn verwerkt, moet de verf zijn voorzien van een toelatingsnummer. Er zijn verschillende antifoulings te koop; maar welke is kies je voor jouw boot?