Saxdor Yachts 200 Sport

€ 28.235,00 BTW Betaald
 • Status:Beschikbaar
 • Merk:Saxdor Yachts
 • Model:200 Sport
 • Categorie:Speedboat and sport cruiser
 • Afmeting:5.94 x 2.29 x 0.72 m
 • Doorvaarhoogte:1.81 m
 • Materiaal:GRP (Polyester)
 • Ligplaats:In verkoophaven

Omschrijving

De Saxdor 200 Sport is standaard uitgevoerd met een Mercury F100EFI (Command Thrust) en eventueel uit te voeren met een maximaal vermogen van 175 Pk.

Onlangs heeft Holland Sport Boat Centre het dealerschap van Saxdor Yachts voor de BeNeLux verworven.

Bayliner & Sea Ray Sportboten en Sportcruisers

Sea-Doo en Yamaha waterscoooters

Waterspoor (snelvarende) sloepen.

De man achter het revolutionaire nieuwe merk Saxdor is Sakari Mattila, de oorspronkelijke ontwerper en oprichter van de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO.

Het eerste type in de modellenlijn van het nieuwe merk Saxdor is een geheel nieuwe bootcategorie en wordt de scooter genoemd. Het is een compacte boot die het gemak en gebruiksgemak van een jetski combineert met de veiligheid en het comfort van een boot.

De Saxdor 200 SPORT is een 20 ft buitenboordmotor aangedreven boot die bewijst dat betaalbaar varen niet betekent dat de kwaliteit, het onderhoud, de veelzijdigheid of sexy styling in het gedrang komen.

Met een introductieprijs van € 22.140,-* inclusief een Mercury F100EFI (Command Thrust € 14.444,- incl. BTW), gecombineerd met minimale onderhoudskosten, maakt de droom om het water op te gaan voor iedereen realiteit. De instapboot in combinatie met een buitenboordmotor van 100 Pk haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h), terwijl de grootste buitenboordmotor van 175 Pk een topsnelheid van meer dan 45 knopen (83 km/h)behaalt. De kleinste schroef pitch ooit getest door Mercury V6-motoren bewijst de effectiviteit van de rompvorm.

Saxdor Yachts heeft de enorme ervaring van J&J Design gebruikt voor het ontwerp van de boot. Daarnaast was het streven om de het ''instapmodel zo licht is mogelijk te maken (ongeveer 700 kg), om de boot goed trailerbaar te maken zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van de boot.

Verder is er bij de ontwikkeling van de boot rekening gehouden dat de boot ook in gebruik betaalbaar is qua onderhoud en verbruik. De dubbele step hull draagt hier aan mee en zorgt voor speelse vaareigenschappen maar ook voor een vlotte acceleratie, ongeacht de gekozen motoroptie.

De standaard boot wordt geleverd met een driepersoons jockey-zit en een open dek, maar klanten kunnen het ontwerp aanpassen aan hun vereisten. Opties zijn onder meer een Arch eventueel in combinatie met een soft top of T-top, een enkele of dubbele Simrad GO9 XSE 9 inch, multifunctionele displays op de stuurconsole, keuze uit een basis of uitgebreid audio systeem. En heel verassend op een 20 feet boot is het open boegluik waar canvas op gemonteerd kan worden voor de mogelijkheid om te overnachten op de boot.

Een andere indeling ten opzichte van de jockey-stoelen is een dubbele bank achterin. Of het nu gaat om vissen, watersporten, genieten van het water met vrienden en familie of naar het strand gaan, er is een versie van de Sport 200 voor iedereen.

De aantrekkelijke startprijs van dit type zorgt ervoor dat varen voor meer mensen toegankelijk wordt. Maar de combinatie van compacte afmetingen, lichtgewicht constructie, geavanceerd ontwerp en hoogwaardige afwerking maakt het ook een robuuste en praktisch superjacht tender. Saxdor Yachts onderzoekt de optie van een jetaandrijving voor verbeterde wendbaarheid met een beperkte diepgang.

De Saxdor 200 Sport is vanaf begin mei te koop en de officiële lancering vindt plaats op het Cannes Yachting Festival 2020 in september. Ook zal de Saxdor 320 hier worden geïntroduceerd die momenteel in ontwikkeling is en waar rond april meer over bekend gemaakt zal worden. Deze 32 feet boot zal in drie verschillende uitvoering op de markt komen en zal de watersport wereld op zijn kop gaan zetten, houd dit merk dus goed in de gaten.

'Het concept achter Saxdor Yachts is om de volgende generatie betaalbare boten te maken. Dit zijn eersteklas vaartuigen met een moderne styling en een betaalbare prijs die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. "De Saxdor 200 Sport zorgt voor een revolutie op watersport gebied omdat het een multifunctionele boot is die weigert een compromis te sluiten met sexy ontwerptaal en sterke prestaties voor een redelijke prijs." Saxdor Yachts is een merk met ambitie dat de komende twee jaar plannen heeft om het assortiment aanzienlijk uit te breiden tot 50 ft.

www.hollandsport.nl/saxdor-yachts

*Prijs is exclusief BTW, vrachtkosten en afleveringskosten.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving
 • Afmetingen
  Lengte 5.94 meter
  Breedte 2.29 meter
  Diepgang 0.72 meter
  Doorvaarhoogte 1.81 meter
 • Bouw
  Cockpit type Aft cockpit
  Dek en opbouw kleur Grey
  Superstructure kleur Grey
  Rompmateriaal GRP (Polyester)
  Rompkleur Grey
 • Motor
  Ontsteking Electric
  Cylinders 4
 • Accommodatie
  Bedden 2
Had ik maar een speeboot...

Speedboten en sportcruisers te koop

Met hoge snelheid over het water, deinzend over de golven met jouw eigen speedboot. Een stijlvolle en snelle boot waarmee je jouw passie voor het varen echt kunt uiten. Met de hoge pk’s en de strakke lijnen glijd je door het water. Ben je ouder dan 18 en in het bezit van een vaarbewijs? Dan is een speedboot misschien wel echt iets voor jou.

Vind ook jouw dro...

Vind ook jouw droomboot!