Zeilcruise op het IJsselmeer en de Waddenzee

Wil je -zonder ervaring- toch op een unieke vakantie met je gezin, vrienden, kinderen of juist helemaal alleen? Hier vind je zeilreizen voor een weekend, midweek of week! Liever zelf varen? Bekijk het complete aanbod boten te huur.

Week adults only zeilen & fietsen op het IJsselmeer of de Waddenzee op comfortabel zeilschip De Vriendschap

 • 7 t/m 13 juni
 • Geen reserveringskosten
vanaf €745,00

Zeilen vanuit Enkhuizen en fietsen op de Waddeneilanden, het Hollandse- en Friese platteland met vaargarantie! Op deze reis is plaats voor maximaal 12 personen. Leeftijd vanaf 16 jaar.

De Vriendschap still.png AopZ_De Vriendschap_groot_1906113.jpg AopZ_De Vriendschap_groot_1906115.jpg De Vriendschap Texel lucht uitzicht gras vuurtoren.jpg De Vriendschap hut 2016 nog minder hoog.jpg Aan dek van De Vriendschap.jpg De schippers van De Vriendschap.jpg
 • Eten & drinken

  Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

  • Ontbijt
   Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
  • Lunch
   De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
  • Avondeten
   's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

  Drinken
  Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

  Dieetwensen
  Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

  Lees meer

 • Reisinformatie
  Vaargebied IJsselmeer en/of de Waddenzee
  Afvaarthaven Enkhuizen 
  Zeilschip

  De Vriendschap

  Inschepen

  Zondagavond vanaf 21.00 uur. (Optioneel: Maandag tot 10:00)

  Ontschepen

  Zondag om 16:00

  Activiteiten
  • zeilen hijsen
  • navigeren
  • sturen
  • de omgeving verkennen
  • tijd voor jezelf
  • met andere gasten socialiseren
  Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden

   

  Prijs is inclusief

  • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip De Vriendschap
  • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
  • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
  • Ontbijt, lunch, diner
  • Koffie, thee en kraanwater
  • Opgemaakte bedden
  • Handdoeken
  • Fietshuur  (e-bike)

  Niet inbegrepen zijn

  • Activiteiten en excursies aan land
   • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
  • Eventuele verzekeringen
   • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
  • Dranken 
   • ?Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 

  Lees meer

 • Reisbeschrijving

  De 8-daagse aan boord van de Vriendschap loopt van zondagavond tot zondagmiddag.

  Zondagavond
  Je kunt vanaf 21.00 uur aan boord komen en word je door schipper Remco en zijn vrouw Yteke je welkom geheten, maak je kennis met de andere meezeilers en je wordt even rondgeleid op het schip. 

  Beleven, ontspannen, …een hele week meezeilen, genieten van het spel met de wind en van goed verzorgde catering.
  Ieder jaar organiseren Yteke & Remco deze oergezellige reis: “Zeilen & Fietsen.”

  Maandag
  Ben je zondagavond al aan boord gekomen dan geniet je eerst van je ontbijt en heet de schipper de gasten welkom die 's ochtends aan boord komen zodat vanaf 10.00 uur de trossen los kunnen. 

  Ga met hen mee op deze reis en beleef een heerlijke tijd aan boord van hun comfortabele Tjalk en geniet van het prachtige Hollandse landschap en de dynamische Waddeneilanden.

  Je hebt na het zeilen volop de gelegenheid om de eilanden, stadjes en het platteland te ontdekken en te genieten van de bijzondere sfeer. In iedere haven staat een fiets voor je klaar met een duidelijke fietskaart!

  Afhankelijk van weer en wind komen de Waddeneilanden aan bod en bestemmingen aan het IJsselmeer. De volgorde van de bestemmingen en hoe lang we in de havens verblijven, hangt steeds af van het weer, de wind en de getijden.

  Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: Yteke gaat je verrassen met heerlijke maaltijden en tussendoortjes. Zij zal zeker blij zijn met jouw hulp in de kombuis.

  Alle maaltijden worden met verse ingrediënten bereid en ingekocht bij kleine ondernemers uit de regio.

  Tijdens het zeilen mag je de schippers meehelpen om de zeilen te hijsen, touwen en lijnen beleggen en aan het roer te staan. Of kun je lekker luieren aan dek of in de ruime salon, een boekje lezen, spelletjes doen.

  Gedurende de week is er volop gelegenheid om contact te maken met de medereizigers.

  Zondag, de laatste zeildag varen we weer terug naar Enkhuizen.

  Over de bemanning:

  De schippers Yteke & Remco varen hun schip DE VRIENDSCHAP samen sinds 2011.
  Samen hebben zij met veel passie en oog voor detail het schip van een compleet nieuw interieur voorzien wat vooral gezelligheid, luxe en comfort biedt.

  Yteke heeft een kunstzinnige achtergrond en is daarbij een gezellige gastvrouw. Zij kan je veel vertellen over het schip, de natuur en de plekjes die zij jou gaan laten zien.

  Remco is van huis uit scheepstimmerman-meubelmaker en jachtbouwer. Hij is schipper sinds 1973 en voer jaren in de Chartervaart: in Nederland en ook op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Remco kan je tijdens de tocht veel vertellen over de scheepvaart en als er tijd is gaat hij zeker met jou touwen splitsen en scheepsknopen uitleggen.

   “Wees welkom op deze sportieve reis.”

   

 • Zeilgebied

  Tijdens deze reis vertrek je vanuit Enkhuizen. Tijdens een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. Daarom weet je niet van tevoren waar de reis heen zal gaan. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

  Zeilgebied: het IJsselmeer en/of de Waddenzee
  De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland, en op het Markermeer die van Flevoland en de nieuwe Marker Wadden. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

  Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
  De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

  Lees meer

 • Hutindeling

  Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut.

  de vriendschap onderschrift plattegrond 14 bedden.jpg plattegrond vriendschap 12 bedden.jpg
 • Bereikbaarheid
  • Met het openbaar vervoer
   De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
  • Met de auto
   Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 

  Lees meer

 • Facebook

  Bekijk het laatste nieuws over De Vriendschap op facebook 

  Lees meer

Boekingsopties

Let op! U gaat boeken op de website van de aanbieder.

2-persoonshut (gezamenlijke huishouding verplicht in 2021) € 1.490,00 Reserveren
1-persoonshut hut voor alleengebruik € 1.060,00 Reserveren
Zeilcruise: boek je bed en zeil mee!

Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Ontdek tijdens een geheel verzorgde zeilcruise het IJsselmeer & de Waddenzee. Tijdens de zeilreis spendeer je tijd met de groep: gezellig samen zeilen hijsen, droogvallen en Waddeneilanden ontdekken. Uiteraard is er voldoende tijd om ook alleen, met je partner of met je gezin aan dek in de zon of in de hut te ontspannen. Waar wacht je nog op?

Wil je liever zelf varen? Bekijk dan hier het meest complete aanbod boten te huur in Nederland!