Zeilcruise op het IJsselmeer en de Waddenzee

Wil je -zonder ervaring- toch op een unieke vakantie met je gezin, vrienden, kinderen of juist helemaal alleen? Hier vind je zeilreizen voor een weekend, midweek of week! Liever zelf varen? Bekijk het complete aanbod boten te huur.

  • 21 t/m 28 juli
  • Geen reserveringskosten
vanaf €747,50

Radboud onder zeil drone.jpg Radboud onder zeil drone.jpg AopZ_Radboud_1905271.jpg AopZ_Radboud_1905271.jpg AopZ_Radboud_19052712.jpg AopZ_Radboud_19052712.jpg AopZ_Radboud_1905276.jpg AopZ_Radboud_1905276.jpg AopZ_Radboud_1905273.jpg AopZ_Radboud_1905273.jpg AopZ_Radboud_1905272.jpg AopZ_Radboud_1905272.jpg AopZ_Radboud_19052710.jpg AopZ_Radboud_19052710.jpg AopZ_Radboud_19052714.jpg AopZ_Radboud_19052714.jpg AopZ_Radboud_19052717.jpg AopZ_Radboud_19052717.jpg AopZ_Radboud_19052716.jpg AopZ_Radboud_19052716.jpg AopZ_Radboud_19052713.jpg AopZ_Radboud_19052713.jpg Medemblik Radboud.jpg Medemblik Radboud.jpg Plattegrond Radboud Plattegrond Radboud
  • Zeilgebied

    Tussen hemel en aarde

    Bij langere tochten maakt het niet zoveel uit of je in Harlingen of in Enkhuizen opstapt. In beide gevallen kom je én op het IJsselmeer én op de Waddenzee. Want de bemanning wil je alles laten zien. Daarna kun je echt wel meepraten over westenwinden en windstiltes, over de Steile Bank en het Zachte Bed, loef en lij, de kostelijkste cappuccino en de knapperigste kibbeling. Dat allemaal tussen Amsterdam en Ameland…

    Ritme van eb en vloed

    Er is geen land met zo’n divers vaargebied. Aan de ene kant van de bijna grootste dijk ter wereld, de Afsluitdijk, vind je een gigantisch zoetwaterbekken van 2000km2. Aan de noordelijke kant een nog iets groter ongerept waddengebied, een Unesco Werelderfgoed. Hier bepalen eb en vloed het leven van miljoenen vogels en duizenden zeehonden. En van ons. Ook wij hebben ons aan het ritme van eb en vloed te houden.

    Liggend in het kluivernet

    Je hebt het allemaal ervaren als je na al die heerlijke dagen gebronsd en blonder door de zonweer op de kade staat. Met een schelp in je zak en zand in je schoenen. Van al het moois wat je meemaakte – weet je nu: het hoogtepunt was liggend in het kluivernet, toen de wind goed was voor opspattend schuim tegen de boeg en het water onder je doorschoot, de lucht blauw en leeg, en jij ertussenin, tussen hemel en water.

     

    Lees meer

    kaartje NL S2G.png kaartje NL S2G.png
  • Reisinformatie
    Vaargebied IJsselmeer en/of Waddenzee
    Afvaarthaven Enkhuizen
    Terugkomsthaven Enkhuizen
    Zeilschip

    Radboud

    Inschepen

    vrijdag vanaf 21.00 uur (of zaterdag uiterlijk 10.00 uur)

    Ontschepen

    Vrijdagmiddag om 14:00

    Activiteiten
    • zeilen hijsen
    • navigeren samen met de bemanning
    • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
    • aan het roer staan
    • de omgeving verkennen
    • tijd voor jezelf
    • met andere gasten socialiseren
    Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
    Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, je eigen badlaken

     

    Prijs is inclusief

    • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Radboud in de geboekte hut-categorie
    • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
    • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
    • Volpension (zie eten en drinken) 
    • Koffie, thee en kraanwater
    • Opgemaakte bedden
    • Handdoeken

    Niet inbegrepen zijn

    • Activiteiten en excursies aan land
      • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
    • Eventuele verzekeringen
      • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
    • Dranken 
      • ?Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 

    Lees meer

  • Reisbeschrijving

    Een zeilvakantie waarbij alles samenvalt

    Welkom op de eerste dag

    Het charmante Enkhuizen aan het IJsselmeer is één van de mooiste havenplaatsen van deze vaargebieden. Daar begint een bijzondere zeilvakantie. Je zet je eerste stappen in een gangboord, waarvan je nog niet weet dat het zo heet. De koffie geurt vertrouwd, en de gezichten van schipper Chris en zijn bemanning gaan dat worden. Tijd voor een bakkie, tijd voor inspectie van je knusse hut. Je voelt je nu al thuis.

    Het vaarplan wordt besproken, met de vaarkaart op tafel, Windy.com op de mobiel en de getijdentabel in het achterhoofd. We kunnen alle kanten op, maar de wind bepaalt. Een lesje voor een landrot.

    Vallen

    De maat tekent met krijt het zeilplan op het dek. Woorden als vieren, beleggen, koekoeken en bokkenpoten hebben aan boord een heel andere betekenis. Je leert een taal die alle zeelieden rondom de Noordzee verstaan.

    Dan tussen de strekdammen door het grote water op. Zeilen hijsen onder toeziend oog van schipper en maat, schoten worden belegd met een 8-knoop, het zwaard zakt aan lij, motor uit… stilte. Het zeilen is een natuurkundig wonder wat je de komende week gaat doorgronden.

    Vallende sterren

    Wat je verder gaat leren is: genieten, iedere dag weer! Van de kleuren van het water: soms grijs, soms grijsblauw, soms blauwgroen, soms mediterraans turquoise. De lucht kan strakblauw zijn; nog mooier zijn die Hollandse luchten, met de bollende wolken met zilveren randen, waar we zo beroemd om zijn. Niet vast te leggen is het fluweelzwart van de avondhemel; de duizenden sterren die je ineens ziet. Soms ‘vallende’, en dan blijk je niets meer te wensen te hebben.

    Je ontdekt...

    ... het stilste strand op Terschelling, het gezelligste café aan de haven in Enkhuizen, de mooiste vuurtoren op Urk, de fijnste fietstocht op Texel, de statigste panden in Hoorn, de lekkerste kibbeling in Den Oever.

    Het eilandgevoel… dat bestaat echt, besef je gaandeweg: op de Waddeneilanden, of dat onbewoonde eiland in de Friese meren, de Marker Wadden, Pampus, de Kreupel… Misschien was het schip zelf jullie eiland, toen jullie voor anker gingen in de luwte.

    Opvallen

    En dan, als afscheid gooi je eindelijk met een soepele worp de lus om de meerpaal. Raak! Complimentje van de maat. Je maakt nog eens de mastworp om de fenders op te hangen, nu zonder na te denken, en je stapt onbekommerd door het gangboord.

    Laatste dag

    Een afscheidsfoto met de overige gasten, je gaat ze missen. ‘Wie niet waagt die niet wint’, valt je in, want daarom zat je met gelijkgestemde zielen, medezeilers, samen op een schip en deel je mooie herinneringen aan een tijd waarin de wind jullie koers bepaalde.

     

    Welvaart Chris Prins.jpg Welvaart Chris Prins.jpg
  • Eten & drinken

    Van zeilen en de buitenlucht krijg je gezonde trek. Dat weten onze scheepskoks als geen ander. Zij zorgen voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch, tussendoortjes en een uitgebreid diner.

    • Ontbijt
      Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
    • Lunch
      De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
    • Tussendoor
      Thee en koffie geserveerd. Met koekje.
    • Avondeten
      ’s Avonds wordt een 2-gangendiner geserveerd.

    Drinken

    Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. 

    Dieetwensen

    Als je specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij je boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ben je veganist dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is aan boord niet mogelijk volledig veganistisch te koken.

    Lees meer

    foto catering eten en drinken (002).jpg foto catering eten en drinken (002).jpg
  • Hutindeling

    Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

    Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

    Plattegrond Radboud Plattegrond Radboud
  • Bereikbaarheid
    • Met het openbaar vervoer
      De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
    • Met de auto
      Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 

    Lees meer

  • Facebook

    Bekijk het laatste nieuws over Holland Sail op facebook  

    Lees meer

Boekingsopties

Helaas, deze zeilcruise is al volgeboekt.

Zeilcruise: boek je bed en zeil mee!

Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Ontdek tijdens een geheel verzorgde zeilcruise het IJsselmeer & de Waddenzee. Tijdens de zeilreis spendeer je tijd met de groep: gezellig samen zeilen hijsen, droogvallen en Waddeneilanden ontdekken. Uiteraard is er voldoende tijd om ook alleen, met je partner of met je gezin aan dek in de zon of in de hut te ontspannen. Waar wacht je nog op?

Wil je liever zelf varen? Bekijk dan hier het meest complete aanbod boten te huur in Nederland!