Varen & kids Varen met kinderen is super...
Varen & kids

Varen met kinderen is super leuk!

Varen met kids

8 tips voor varen met kinderen

Willen de kids wat meer actie? Ga op pad met een boot en bezoek een leuke stad, chille zwemplek of een event.

Ook zelf sturen (onder begeleiding) vinden ze prachtig. “Wow dit is spannend... Mogen we volgend jaar weer?” Om het nog leuker te maken denk dan aan de volgende tips:

  • Voor de veiligheid: vraag altijd naar passende zwemvestjes.
  • Bekijk van te voren welke jachthavens speelvoorzieningen hebben.
  • Plan je vaartrip goed en neem hier een aantal attracties in op, zoals een leuk speelpark of spannend museum.
  • Laat je kinderen onder begeleiding op een rustig stukje ook eens sturen. Dit geeft ze een heel belangrijk gevoel. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de stootwillen ophangen of binnenhalen.
  • Neem een huurboot met een volgbootje. Zo kunnen de kinderen gemakkelijk een strandje bezoeken.
  • Neem voldoende speelgoed mee. Denk aan: emmertjes, drijvers, visnetten en luchtbedden.
  • Kies een huurboot met een goede railing en een ruime kuip, zodat de kinderen zich gemakkelijk en veilig aan boord kunnen verplaatsen.
  • Maak niet te lange tochten, maar leg regelmatig aan. Kinderen hebben een andere tijdsbeleving en hebben meer afleiding nodig.
Varen zonder vaarbewijs

Wil je een boot huren, maar heb je geen vaarbewijs?

Dat is geen probleem. In 99% van de gevallen heb je geen vaarbewijs nodig! Behalve als een schip sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of groter is dan 15 meter heb je een vaarbewijs nodig.

Had ik maar een boot...

Lig je in je zwemband te genieten van alle bootjes en jachten die voorbijvaren met al die blije mensen aan boord? Veel van deze boten zijn gehuurd maar dat heb je niet eens in de gaten. Je kan al een boot huren voor een paar uur, een dag maar ook voor meerdere weken. Denk maar eens aan het huren van een sloep met je vrienden of een meerdaagse tocht op een luxe motorboot of zeilboot. Ook het meevaren op een charterschip is een unieke ervaring. Eén ding weet je zeker, de vrijheid op het water is heerlijk en op het water smaakt alles beter! Heb je niet voldoende middelen om een boot te kopen, dan kun je er ook altijd een huren.