Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > HISWA Producten&Diensten > Certificaten & keurmerken > Milieu & veiligheid > Blauwe Vlag - Voor schone en veilige jachthavens
 

Blauwe Vlag - Voor schone en veilige jachthavens

 

 

De Blauwe Vlag is een certificaat voor duurzame jachthavens en stranden. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) is betrokken bij de inpassing van het kwaliteits- en milieukeurmerk in de recreatiesector in Nederland.

 

Wereldwijd zijn ruim 2.400 stranden en 600 jachthavens in 35 verschillende landen erkend met de Blauwe Vlag: een internationaal milieu-, schoonwater- en veiligheidskeurmerk. In Nederland is de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) verantwoordelijk voor de erkenningen. HISWA Vereniging is lid van het bestuur van de KMVK en maakt samen met vertegenwoordigers van rijkswaterstaat, natuur- en milieuorganisaties en de reddingsbrigade deel uit van de nationale jury met uiteraard als specialisatie de medebeoordeling van jachthavens.

 

Jachthaven? Neem deel!

HISWA Vereniging stimuleert haar leden deel te nemen aan de Blauwe Vlag campagne. Staat duurzaam ondernemen bovenaan in uw bedrijf? Heeft u het milieu en veiligheid hoog in het vaandel? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de Blauwe Vlag.

De publiciteitswaarde is hoog: watersporters raken steeds meer bekend en vertrouwd met de Blauwe Vlag.

 

Criteria

Als jachthaven kunt u zich aanmelden bij KMVK. Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier bezoekt een Blauwe Vlag-inspecteur uw jachthaven. Deze controleert of hetgeen in uw aanmeldingsformulier staat, ook in overeenstemming is met de werkelijkheid. Op basis hiervan beslist de Nederlandse jury of - op basis van de criteria - uw jachthaven bij de Internationale Blauwe Vlag jury wordt genomineerd. De Internationale Blauwe Vlag jury kent de vlag al dan niet toe. De toekenning is slechts voor één jaar. Bij toekennen van de vlag heeft u het recht de Blauwe Vlag dat jaar te voeren zolang u aan de criteria blijft voldoen. Ook in het jaar van uitreiking vindt inspectie plaats op de naleving van de criteria.

 

FEE en KMVK

De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. Voor Nederland zorgt FEE-Nederland voor de uitbesteding aan de Stichting KMVK van de Blauwe Vlag campagne. In opdracht van FEEN is de Stichting KMVK ook de uitvoerder van de Nederlandse campagne van The Green Key (voorheen milieubarometer).

 

Bestemd voor

Jachthavens

 

Prijs

€ 600,- per jaar

 

Meer informatie

Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit

T 0343 52 47 20

E blauwevlag@kmvk.nl

I www.blauwevlag.nl

 

 
 
Winkelmandje
Er zijn nog geen items in het mandje geplaatst.