Naar de inhoud
 

Dossiers > Techniek


Hieronder vindt u een overzicht van alle dossiers over Techniek. Klik op de titel voor het gehele dossier (alleen voor leden).

 
 • Aankoopkeuringen / HISWA Expert

  De HISWA Expert, ofwel HISWA Qualified Yachtsurveyor, is de professional die de keuring verzorgt bij de aankoop van een jacht. De kwaliteit van de dienstverlening naar de markt is geborgd door het stellen van heldere criteria aan deze beroepsgroep Zo moet de HISWA Expert voldoen aan opleiding- en ervaringseisen als expert en is verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Daarnaast is toepassing van de HISWA Algemene Voorwaarden voor Expertise en het standaard HISWA keuringsrapport verplicht.

   
 • Bemiddeling / HISWA Makelaar

  De HISWA Makelaar, of de HISWA Qualified Yacht- and Shipbroker is de professional die bemiddeld bij de aan- en verkoop van een jacht. De kwaliteit van dienstverlening van de HISWA Qualified Yacht- and Shipbroker (hierna: HQYSB) wordt door het stellen van heldere criteria geborgd.

   
 • HISWA International Symposium on Yacht Design and Yacht Construction

  Het ‘International HISWA Symposium on Yachtdesign and Yacht Construction’ kent een lange traditie. Al in 1967 was de eerste editie een feit. Inmiddels heeft het symposium zich ontwikkeld tot een vermaard gebeuren waar een internationaal publiek van wetenschappers, ontwerpers, jachtbouwers, bouwbegeleiders en studenten op af komt.

   
 • ISO-normen

  De Wet pleziervaartuigen stelt eisen aan de veiligheid van vaartuigen die voor het eerst binnen europa in bedrijf worden gesteld. De Wet bevat slechts 30 algemene eisen. Met ISO normen worden deze 30 eisen verder ingevuld.

   
 • ISO-normen voor jachten > 24 meter

  In ISO verband worden normen ontwikkeld voor jachten >24 meter. ISO staat voor International Standarization Organization en is een privaat initiatief zonder wetgevend karakter. Deze normen kunnen worden gebruikt om (doel) wetgeving ‘in te kleuren’.

   
 

Aanbevolen producten, diensten en kennis

Op basis van eerder door u bekeken pagina's