Naar de inhoud
Home > VIND EEN BEDRIJF > IJsselmeerzeilers Verhuur

IJsselmeerzeilers Verhuur

Bedrijfsbeschrijving

Wij van IJsselmeerzeilers verhuren Waarschepen. Op deze manier willen we deze schepen behouden die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de toegankelijkheid van de watersport in de 60’er, 70’er en 80’er jaren van de vorige eeuw. Daarbij leveren we een bijdrage aan kennis behoud en overdracht van het onderhoud en ook willen we de bouwverhalen van amateurbouwers delen.
IJsselmeerzeilers is een particulier initiatief zonder subsidies. Met de opbrengsten van het verhuren van deze Waarschepen kunnen we dergelijke exemplaren en hun verhalen levend houden voor de “nieuwe” zeilers. De nieuwe zeilers zijn voor een groot deel mensen die af en toe zeilen en zelf geen boot willen vanwege de rompslomp. Uit onderzoek blijkt dat: “Ruim 50% van de botenbezitters is ouder dan 60 jaar, de verwachting is dat op middellange termijn daardoor het botenbezit af zal nemen. Nieuwe generaties hebben minder behoefte aan bezit, kopen minder snel een duur zeiljacht of motorboot en kiezen vaker voor bijzondere, kleinschaligere vormen van waterrecreatie.”
Een eerste opbrengst van deze werkwijze is het digitaliseren van 8mm Waarschip archieffilm, die inmiddels hier en daar op het internet verschijnen en zo kan ook Waarschip 870 bouwnummer 1 veilig onder dak drogen om zo straks gerestaureerd te worden.

Activiteiten

  • Jachtwerven (reparatie)
  • Verhuur (zonder bemanning)

Telefoon

06-10624416

Adres

Energieweg 3
1271 EC Huizen

Website

www.ijsselmeerzeilers.nl

E-mail

p.reinhart@ijsselmeerzeilers.nl