Alles over het coronavirus COVID-19

Kan ik nog het water op?

Kan ik nog het water op?

Aan het begin van het watersportseizoen staat iedereen weer te trappelen om het water op te gaan. Maar kan dat nog gezien het coronavirus? In Nederland is het nog toegestaan om naar buiten te gaan en je te begeven in de natuur. Vanwege een positieve ontwikkeling op het teruglopend aantal ziekenhuisopnames van corona patiënten heeft de Provincie Friesland haar brugbediening verruimd. De brugopeningstijden in Friesland zijn van 09.00 uur tot 19.00 uur ook in het weekend. Ook in andere provincies kan weer gevaren worden zij het soms nog met beperkingen. Houd als watersporter a.u.b. rekening met de richtlijnen van het RIVM. HISWA geeft je tips om ook in tijden van het coronavirus te genieten van de buitenlucht op het water.

Gebruik maken van...

Gebruik maken van een voucher

Door de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus zien we dat er veel annuleringen plaatsvinden. Om deze reden is er een voucherregeling ontstaan. Let op het bedrijf kan zelf bepalen of ze wel of geen voucher uitgeeft. De voucher geeft recht om een vakantie/boot bij hetzelfde watersport- of recreatiebedrijf op een later tijdstip te verzilveren. De regeling is met de grootste zorgvuldigheid tot stand gekomen en is voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De  voucher kan worden toegepast op alle boekingen en reserveringen in de watersport- en recreatiesector: voor verblijf, vermaak, verhuur, arrangementen, trainingen of combinaties daarvan.

De vouchervoorwaarden voor watersportbedrijven
De vouchervoorwaarden voor recreatiebedrijven

Welke regels geld...

Welke regels gelden er?

Verschillende veiligheidsregio's in Nederland hebben naar aanleiding van de landelijke corona maatregelen noodverordeningen vastgesteld. Let op, ook gemeentes mogen zelf recreatievoorzieningen sluiten. Zo zijn op de waddeneilanden alle jachthavens gesloten.

We raden je aan om bij jouw desbetreffende veiligheidsregio of gemeente te informeren naar de maatregelen. Een overzicht van de veiligheidsregio's vind je op de website van het RIVM.

Meer informatie

Meer informatie

De ANWB heeft de meest gestelde vragen over kamperen tijdens corona op een rijtje gezet. De vragen gaan over omboeken, het sluiten of niet van de campings en algemeen reisadvies.

HISWA-RECRON heeft een gedragscode opgesteld voor waterrecreanten. Deze code moet ervoor zorgen dat de RIVM-maatregelen ook op het water worden nageleefd. 

Op onze eigen website, HISWA.nl staat een overzicht van meest gestelde vragen. Er staan hier vragen en antwoorden over watersport en recreatie.