Naar de inhoud
 

HISWA-cao

Update november 2016:

De nieuwe HISWA cao is Algemeen Verbindend Verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken. Dit houdt in dat alle bedrijven die onder de werkingssfeer van de HISWA cao vallen, verplicht zijn om de cao te volgen. Op deze manier wordt een ‘level playing field’ bereikt voor alle bedrijven en voor alle medewerkers. Het besluit is gepubliceerd in de Staatcourant van 16 november 2016.


Wat is een cao?

In een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) zijn afspraken tussen werkgevers en werknemers vastgelegd. Over deze afspraken onderhandelen werkgeversorganisaties en vakbonden met elkaar. Onderwerpen als arbeidsduur, loon, vakantie, verlof en opzegtermijn komen aan de orde.


De HISWA-cao

De HISWA cao is verplicht voor alle bedrijven die zich bezighouden met (af)bouwen, vaarklaar maken, repareren en onderhouden van  houten- en/of kunststoffen jachten. Al dan niet in combinatie met een dienstverlenende activiteit als verhuur van boten of ligplaatsen. De HISWA-cao is een minimum variant. Dat betekent dat afspraken ten gunste – maar niet ten nadele - van de werknemer mogen afwijken. De cao is ook toe te passen voor bedrijven die niet verplicht zijn een andere cao te volgen. Daar het vrijwillig volgen van de cao is het bedrijf verzekerd van een actueel arbeidsvoorwaardenpakket. HISWA cao is goed voor de werkgever én de werknemers in het bedrijf. In PDF-bestanddeze special leest u alle informatie over de HISWA cao. 

 

Bestemd voor

Ondernemers die zich bezighouden in de houten en kunststoffen jachtbouw alsmede waterrecreatieondersteunende activiteiten.

 

Zie ook


Meer informatie

Herbert van Oord

T 020 705 14 28

E h.van.oord@hiswa.nl


U kunt de HISWA cao downloaden via onderstaande link. Een geprint exemplaar kunt u bestellen via ons winkelmandje.  

Gratis te downloaden bestanden:

HISWA-cao 2015-2017
 
Ledenprijs €9,95
Normale prijs €14,95
Artikel nr. 080 010 040
Aantal