12 juni 2018

Nieuws

2019-04-30 17:55:53
12 juni 2018

Zeilen, onbeperkt genieten!

Zeilen blijkt toegankelijk te zijn voor iedereen! Roos Prommenschenckel en haar vrienden konden hun handicap achter laten op de steiger. Op initiatief van Roos Prommenschenckel, Mis(s) 2006, meest inspirerend Nederlander met een beperking 2016 en Ambassadeur van Stichting Sailability Nederland, zijn Vrienden van Roos uitgenodigd om een dag te komen zeilen bij Stichting Sailability Nederland. Sailability stelt dat iedereen kan zeilen, ongeacht hun handicap, en deze vriendengroep ging kijken of dat echt waar was.

De vrijwilligers van Sailability Kortenhoef stonden klaar om de vrienden groep in de speciale bootjes te helpen en hen een onvergetelijke ervaring op het water te bieden. De conclusie op het eind van de dag was unaniem. Iedereen had onbeperkt genoten van het gevoel van vrijheid op het water. Stralend waren de gezichten na terugkomst in de haven. Een hele ervaring rijker!

Mooie ervaringen
Roos Prommenschenckel zei na het zeilen, “De meeste aangepaste sporten lijken niet meer op de oorspronkelijke sport. Doordat ik bij Sailability alles zelf kan bedienen en dat het spannend kan zijn, krijg ik het gevoel dat ik geen beperking heb. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid.”

Christel Verborgt, Poweronwheels, heeft op de Sailability Facebook pagina geschreven, “Als je, zoals ik, in een rolstoel zit en denkt, zeilen is onmogelijk? Echt niet! Er is meer mogelijk dan je zou denken, en dan ook ik dacht”.

Frank Sanders, WheelChair Mafia, zei op de steiger, “Het is voor Roos anders, het is voor mij anders. Lastig voor de vrijwilligers, maar ze lossen het wel allemaal op”.

Ga ook mee het water op!
Er zijn 16 Sailability locaties in Nederland waar mensen met een handicap kunnen gaan zeilen. Tijdens het 15de jubileum van Stichting Sailability Nederland, is de 15de locatie in juni begonnen in Thorn en de 16de locatie zal eind augustus van start gaan in Bergen op Zoom. Stichting Sailability Nederland streeft naar samenwerking met een landelijk netwerk van watersportverenigingen met een afdeling ‘aangepast zeilen’ waar mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen.

Meer informatie vind je op de website van Sailability.