22 mei 2019

Wisselkoers Weekend

2019-06-28 15:48:27
22 mei 2019

Wisselkoers Weekend

Afgelopen weekend heeft De Valk Zeeland het Wisselkoers Weekend georganiseerd. Hierbij konden zeilers kennismaken met het varen op een motorboot en vice versa. 

Op zaterdag was het prachtig weer en nadat iedereen met elkaar had kennis gemaakt op het kantoor van De Valk Zeeland werd er ingescheept op de motorboten en werden de trossen los gegooid. Onderweg naar het bekende Zeeuwse stadje Zierikzee kregen de boten gezelschap van een aantal bruinvissen en een zeehond, wat mooie plaatjes heeft opgeleverd. Na aankomst in Zierikzee zijn de deelnemers gewisseld van boot, om het verschil tussen een snelvarende en waterverplaatsende motorjachten te kunnen ervaren. De schippers vonden het zelf ook een leuk idee om op elkaars boten te varen en er ging een wereld voor hen open. Na terugkomst in Sint Annaland werd de dag afgesloten met een gezellige borrel op het kantoor en terras van De Valk Zeeland.

Zondags werkten de weergoden wat minder mee maar was er wel genoeg wind om de zeilen te hijsen. Dat het later ook begon te regenen mocht de pret niet drukken maar werd de tocht wat korter dan gepland.

De Vondelingsplaat bij eb was het bezoek zeker waard en er lag een groep zeehonden lekker uit te rusten.

Varen maakt hongerig dus eenmaal terug op kantoor in Sint Annaland werd er gezamenlijk een door Catering Van ’t Padje uitstekend verzorgde lunch genuttigd. Daarna kon iedereen voldaan en een hele ervaring rijker weer op tijd op huis aan.