8 maart 2017

Winnaars HISWA Boot- en Product van het Jaar 2017 bekend

2019-04-30 17:58:11
8 maart 2017

Winnaars HISWA Boot- en Product van het Jaar 2017 bekend

Een onafhankelijke jury heeft zojuist onder leiding van voorzitter Martin de Jager bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2017 de X4 van X-Yachts Holland uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar 2017 en de XO 360 van XO Boats Nederland verkozen tot Motorboot van het Jaar 2017.

Tevens werd de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. Die prijs ging naar de PSI Aircover, de eerste gemakkelijke rolfokhoes. Beide winnende boten en het winnende product zijn samen met alle genomineerde boten en producten nog tot en met zondag 12 maart te bewonderen op de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam.  

HISWA Zeilboot van het Jaar

De keuze voor HISWA Zeilboot van het Jaar 2017 is gevallen op de X4 van X-Yachts Holland. Ook genomineerd waren de Bente24 (Sailcentre Makkum), Bestevaer 45ST PURE (KM Yachtbuilders), Dehler 34 (Dehler Nederland & België) en Sunbeam 22.1 (Sunbeam Yachts).

HISWA Motorboot van het Jaar

De XO 360 van XO Boats Nederland is door de jury uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het Jaar 2017. Naast de XO 360 hadden ook de Da Vinci 35E (Da Vinci Yachts), DutchCat Twelve (DutchCat), Majestic 1300 OC (Aquanaut Yachting Holland) en Marex 310 (De Boarnstream International Motoryachts) een nominatie in de wacht gesleept.

Meer informatie over de winnaars en de genomineerde boten is te vinden op hiswarai.nl/innovaties/hiswa-boot-van-het-jaar.

HISWA Product van het Jaar

Onder leiding van juryvoorzitter Guido Beekmann, heeft de jury de PSI Aircover, de eerste gemakkelijke rolfokhoes, van bedrijf PSI Aircover uit vijf nomintaties unaniem gekozen tot winnaar van de Product van het Jaar 2017 award. De PSI Aircover is tijdens de HISWA te zien op het InnovationLAB. Hier zijn ook de vier overige nominaties, Oceanvolt, Hobie Miragedrive 180, WinGPS 5 Voyager 2017, WinGPS Marine AR te bewonderen.

Meer informatie over het winnende product en de genomineerden is te vinden op hiswarai.nl/innovaties/nominees. Alle nominaties zijn nog tot en met zondag te bewonderen op HISWA 2017.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland, met honderden boten (tot ca. 10 meter) en een compleet aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en watersporter. Een bezoek aan de HISWA is de ideale voorbereiding op het nieuwe watersportseizoen. De HISWA vindt plaats van woensdag 8 t/m zondag 12 maart in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl, op TwitterFacebook en Instagram.