16 april 2018

Nieuws

2019-04-30 17:56:10
16 april 2018

Watersport zichtbaar via SAIL Kampen

Afgelopen Paasweekend, 30 maart t/m 2 april, was de campagne Welkom op het water aanwezig op een van de grootste Paasevenementen van Nederland, Sail Kampen. Het event lokte meer bezoekers dan ooit. De organisatie schat dat het event ongeveer een kwart miljoen toeschouwers had. De klipper Succes, ter beschikking gesteld door Naupar, diende drie dagen als een heus watersportschip. Op de maandag werd het schip Admiraal van Kinsbergen omgetoverd om daar het publiek te ontvangen. Samen met de schippers vertelde het promotieteam het publiek over al het leuks wat in, op en rondom het water te beleven is.

De kade lag vol met prachtige zeilschepen uit de VOC-tijd. Op vrijdagavond voeren deze schepen in de vlootschouw. Daarnaast waren in de stad veel activiteiten en optredens. Het event bleek een ideale locatie om het publiek niet alleen kennis te laten maken met de cruises die op de zeilschepen gemaakt kunnen worden, maar ook met alle andere mogelijkheden tot sport en recreatie die het water biedt.

Watersportcheck
Op de kade benaderde het promotieteam van Welkom op het water actief het publiek en liet jonge gezinnen deelnemen aan de watersportcheck. Met deze check ontdekten met name de kinderen welke watersport wel iets voor hen zou zijn. Het meest populair waren de actievere watersporten zoals surfen en suppen.