3 mei 2019

Waterfietsend naar Athene? Het kan!

2019-06-28 15:35:35
3 mei 2019

Waterfietsend naar Athene? Het kan!

Avontuurlijk reizen over water kan ook anders! Dit bijzondere avontuur is vastgelegd in een reisverslag.

In “Watertrappen ”doet Alex Mutsaars verslag van een 4700 kilometer lange reis per waterfiets van Athene naar Amsterdam. Tijdens de oversteek van Griekenland naar Italië worden ze op een haar na overvaren door een groot containerschip, vijf nachten overleven ze stormen en onweer op zee achter een parachute anker en tot overmaat van de ramp worden ze op een Italiaans gevangenis eiland aan de ketting gelegd. Vanaf Marsiele vaart het duo dwars door Frankrijk naar Amsterdam. Een route met 230 sluizen, 3 aquaducten en 2 tunnels. Een tocht vol kleurrijke ontmoetingen en avonturen waarin humor en een beetje zelfspot de boventoon voeren.

107 dagen overleven op een waterfiets.

Watertrappen is meer dan alleen een spannend reisverslag, het vertelt ook het verhaal over het durven volgen van je dromen, waar het je kan brengen, maar ook de prijs die je er soms voor betaalt. Het verhaal achter de schermen, alle technische, financiële en sociale aspecten worden belicht.

Plastic Soup Foundation.

Reizend over water word je onherroepelijk geconfronteerd met (plastic) vervuiling. In samenwerking met de Plastic Soup Foundation is er een interactieve pagina in het boek verwerkt waarmee de lezer op een bijzondere manier wordt geïnformeerd over hoe je je eigen “plastic soup” afdruk zo klein mogelijk kan maken.

Biking the Ocean.

Wie durft de uitdaging aan te gaan? Het oorspronkelijke plan was om waterfietsend de oceaan over te steken, van New-York naar Amsterdam, achter in het boek word dan ook een oproep gedaan aan een nieuw en toekomstig team die deze uitdaging alsnog aan durf te gaan. Dit boek is een must voor iedereen die op het punt staat om zich in zijn eigen wereldreis, expeditie, dwaas avontuur of levensdroom te storten. Alex deelt zijn ervaringen zodat iedereen van zijn droom een reis kan maken. Wie weet inspireert het boek jou om deze uitdaging als nog aan te gaan en de oceaan over te fietsen.

Bron: Nieuwsbericht - Binnenvaartcruises