25 februari 2017

Tweede jongerenteam aast op deelname VOR 2020

2019-04-30 17:58:29
25 februari 2017

Tweede jongerenteam aast op deelname VOR 2020

Na Team Heiner Talents heeft nu ook een andere jongerenteam het vizier gericht op deelname aan de Volvo Ocean Race van 2020.

Een jeugdteam van zeilvereniging 'de Maas' wordt door Volvo Ocean Race held Gerd-Jan Poortman in een nieuwe boot klaargestoomd voor het grote werk.

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' (De Maas) en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. 

Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21. De bemanning van het Rotterdam Offshore Sailing Team zal bestaan uit vijftien zeiltalenten - tussen de 17 en 30 jaar oud - van De Maas en overige Rotterdamse zeilverenigingen. 

Om dit doel te kunnen realiseren gaat het team deelnemen aan diverse internationale zeezeilwedstrijden, zoals de Fastnet Race, North Sea Race en het wereldkampioenschap zeezeilen in Scheveningen 2018.

Het Rotterdam Offshore Sailing Team vaart met een Ker 46. Deze raceboot is volledig gebouwd van carbon en zal door Gerd-Jan Poortman optimaal geschipperd, getuned en onderhouden worden.