25 juni 2019

Snelle boten bezorgen zieke kinderen een mooie dag

2019-06-28 16:19:01
25 juni 2019

Snelle boten bezorgen zieke kinderen een mooie dag

Kinderen met een zeldzame ziekte en hun vaders hebben op zaterdag 15 juni een ontzettend spectaculaire dag beleefd. 

Behalve dat het natuurlijk erg spannend was, zo snel varen, leverde het vooral volop plezier en veel lachende gezichten op. Ook op de wal was het enthousiasme groot en werd er met grote ogen gekeken naar de boten waarin de kinderen én hun vaders de grootste lol hadden.

Tijdens de lunch, waar poffertjes, hamburger, friet en ijsjes op het menu stonden, hebben de families en vrienden kunnen genieten. Een grote glimlach bij iedereen was er zeker deze dag!

Dit jaar werd er door de ZZF RIB Rally speciaal gevaren voor de elfjarige Nova. Zij heeft de afweersysteemziekte CVID, waardoor ze heel veel ziek is, veel pijn heeft en iedere week donorbloed moet hebben met afweerstoffen. De organisatie is alle sponsoren en booteigenaren die aan deze dag hebben bijgedragen zeer dankbaar. Wij hebben vele gezinnen met een kind met een zeldzame ziekte blij gemaakt.

Een dagje uit is voor een gezin dat te maken heeft met een zeldzame aandoening verre van vanzelfsprekend. Vaak ontbreekt geld of tijd, of vormt de zorg een belemmering. Het RIB-avontuur is voor deze gezinnen een onvergetelijke herinnering op het water waar ze zich even in een andere wereld wanen.