14 juli 2016

Nieuws

2019-04-30 18:00:19
14 juli 2016

Red Bull Foiling Generation van start in Lelystad

Eerste Nederlandse editie....


Woensdag 13 juli vond bij de Bataviahaven in Lelystad de kick off plaats van de eerste Nederlandse editie van Red Bull Foiling Generation. Van 13 juli tot en met 17 juli leren de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten varen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Wethouder Werk en Inkomen , Stads- en Wijkbeheer en Sport, John van de Heuvel kwam de talenten succes wensen. Zondag 17 juli wordt de finale gevaren. Het winnende team mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen op de Red Bull Foiling Generation World Final in Newport (USA) van 17 tot 24 oktober 2016.

Wereldwijde zeilcompetitie maakt stop in Lelystad
Red Bull Foiling Generation is een wereldwijde zeilcompetitie waarin jonge talenten de kans krijgen om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Dit zijn tweepersoons catamarans die op hoge snelheid boven het water zweven op zogenaamde foils. Hierdoor varen ze met weinig weerstand, waardoor ze snelheden van bijna 65km/h kunnen behalen. Red Bull Foiling Generation wordt georganiseerd met steun van de Provincie Flevoland en de Gemeente Lelystad.

Lelystad op de kaart als watersportstad
Wethouder Werk en Inkomen , Stads- en Wijkbeheer en Sport, John van de Heuvel kwam de talenten succes wensen vlak voor de eerste briefing. Hij is trots dat dit internationale zeilevenement in Lelystad neergestreken is deze week: “De Red Bull Foiling Generation is een spectaculair zeilevent dat talenten de kans biedt om mee te strijden op internationaal niveau. We zijn trots dat Red Bull voor Lelystad kiest vanwege de goede faciliteiten. Het zet Lelystad internationaal op de kaart als watersportstad. Bovendien is er voor de Lelystadse jeugd een kans om tijdens deze zeildagen op een uitdagende manier kennis te maken met allerlei watersporten. Steeds meer organisaties weten Lelystad te vinden voor dergelijke grote internationale zeilevents en dat is een goede ontwikkeling.” 

Bataviahaven grootste speeltuin van Lelystad 
De Bataviahaven is op woensdag 13 juli, zaterdag 17 juli en zondag 18 juli aanstaande de grootste speeltuin van Lelystad. In ieder geval voor de jeugd. Sailservice verzorgt voor kinderen van 6 tot 13 jaar de Kids Experience. Mits in bezit van een zwemdiploma, kunnen ze onder deskundige begeleiding gratis kennis maken met zeilen, kanoen, suppen, roeien en surfen. De extacte tijden zijn te vinden op bit.ly/kidsexperience