21 juni 2019

Ontspanning, inspanning en pret: het water biedt het allemaal

2019-06-28 16:17:15
21 juni 2019

Ontspanning, inspanning en pret: het water biedt het allemaal

Afgelopen weekend, 15 & 16 juni, vond het allereerste Meevaarweekend plaats. Door het hele land organiseerden watersportverenigingen, zeilscholen en jachthavens gratis activiteiten voor jong en oud en namen particulieren mensen mee het water op. 

“Hoog tijd dat Nederland het water herontdekt”, aldus Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging. “Nederland is een waterland en het water biedt alles waar we in ons drukke bestaan behoefte aan hebben: beweging, ontspanning en plezier. En het mooie is: het water is van en voor ons allemaal. Met de campagne Welkom op het water zetten we watersport- en recreatie weer op de kaart. Het Meevaarweekend is een bijzondere actie in dit kader. Niet alleen bedrijven en verenigingen zetten hun deur open, maar ook watersporters zelf delen maar al te graag hun passie met een ander.”

Het Meevaarweekend is een initiatief van HISWA Vereniging en het Watersportverbond. Zij vinden dat iedereen in Nederland het water op moet. Want: watersport geeft je een ander perspectief! Een dag op het water voelt immers als een week vakantie.

Ook de watersport ontdekken? Doe de watersportcheck en vind uit welke watersport bij jou past!