17 september 2020

Natural Yachts wint Boot van het jaar – Start-up award 2020

2020-09-16 16:33:25
17 september 2020

Natural Yachts wint Boot van het jaar – Start-up award 2020

De jury van de Boot van het Jaar verkiezing van de Hiswa te Water heeft  Natural Yachts uit Heeg unaniem verkozen tot  winnaar van de Boot van het Jaar – Start-up Prijs 2020. De grondslag hiervoor lag in de combinatie van het toepassen van nieuwe technologie om het varen zonder milieubelasting mogelijk te maken en de wijze waarop mensen hiermee in aanraking kunnen komen via demonstratie , verhuur en verkoop.

Jury rapport
Elk jaar worden de prijzen van de Boot van het Jaar verkiezing uitgereikt tijdens de Hiswa te Water botenbeurs. Dit jaar werden de vijf categorieën; Boot van het jaar, Innovatieprijs, Lokale held, Oevreprijs en de Start-up prijs persoonlijk overhandigd. Zo werd Natural Yachts ook verrast door  twee juryleden van de Boot van het Jaar verkiezing en werd de Start-up prijs 2020 overhandigt op het kantoor van Natural Yachts.

Met een persoonlijk woord namens de jury:  
“Het familiebedrijf bestaat sinds 2019 en richt zich op de groene trend van het duurzame varen. Hun missie is om varen zonder milieubelasting mogelijk te maken. Dat doet het bedrijf door het aanbieden en verhuren van moderne jachten met innovatieve techniek, met deels of volledig elektrisch aangedreven jachten en de mogelijkheid om aan boord groene stroom te produceren. Moderne technieken als een brandstofcel range extender maken de waterrecreant onafhankelijk van walstroom.

In het Experience center kunnen consumenten kennis maken met de verschillende vormen van elektrisch varen en dankzij de verhuur kunnen ze de jachten gedurende een langere tijd ervaren.

Natural Yachts is een duurzame, goed doordachte startup, waarvan we in de toekomst veel mogen verwachten.”

Watersport & energie transitie
Voor Natural Yachts is watersport in combinatie met de energie transitie heel logisch. De ervaringen met elektrisch varen die zijn ontstaan binnen Electric Ship Facilities ook een bedrijf van familie Poorting draagt hier uiteraard aan bij. Binnen Natural Yachts wordt de lijn van motor- en zeil-boten op de werf in Friesland voorzien van duurzame techniek van Electric Ship Facilities. De moderne jachten in combinatie met innovatieve techniek maken de jachten geschikt voor de toekomst.

Het doel van Natural Yachts is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het zero-emissie varen om zo de watersport energie transitie een impuls te geven. De gewonnen Start-up prijs kan hier mooi aan bijdragen.

Experience Center
In het experience center van Natural Yachts kunt u de zero-emissie lijn Northman jachten ervaren. De Nexus Revo 870 Electric, een 9 meter sportieve motorboot die zowel benedendeks als buiten veel comfort biedt. De Northman 1200 is een luxe motorjacht van 12 meter met 3 hutten en 2 badkamers, een ideale familie boot. Door het 360 graden uitzicht in de salon waar de keuken en leefruimte zich bevindt, een groot zonnedek lounge op het dak en een ruim zwemplateau biedt dit jacht alles wat  nodig is voor een ontspannen vaarbeleving.

Ook biedt Natural Yachts de lijn Maxus zeilboten aan van 22- tot 34 voet, de complete lijn zeilboten is ook leverbaar met een 100% elektrische aandrijving en bijbehorende facilitaire systemen.

Kijk voor meer informatie over Natural Yachts op www.naturalyachts.info