1 september 2016

Motorboot Sneek slaat vleugels uit

2019-04-30 17:59:40
1 september 2016

Motorboot Sneek slaat vleugels uit

Motorboot Sneek, de grootste botenshow van het Noorden, slaat haar vleugels uit. Tijdens de zestiende editie zijn zes werven van buiten Sneek of Friesland te gast bij acht watersportbedrijven uit Sneek. Gezamenlijk bieden zij in één weekeinde (28, 29 en 30 oktober) ruim 400 nieuwe en gebruikte jachten aan.

Motorboot Sneek slaat vleugels uit Dit voorjaar deden nog twee gastwerven aan Motorboot Sneek mee. Onder de zes werven die dit najaar te gast zijn, bevindt zich onder meer Linssen Yachts uit Maasbracht.

Motorboot Sneek organiseert de botenshow twee keer per jaar op en nabij ’t Ges, de watersportboulevard van Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied. De formule werkt: acht lokale werven bieden hun jachten – en die van de gastwerven – in eigen huis aan. Bezoekers kunnen zich uitgebreid oriënteren én persoonlijk kennismaken met het vakmanschap en de mensen van de werven. 

Wereldprimeurs 

Tijdens Motorboot Sneek in oktober zijn onder meer modellen te bezichtigen die net als wereldprimeur zijn gepresenteerd. De Jetten Beach 45 is voor het eerst te zien in Cannes. De Discovery Flybridge van Super Lauwersmeer beleeft de wereldprimeur tijdens de HISWA te water. Jansma Jacht presenteert in Sneek de Bavaria E40 als wereldprimeur. Naast de nieuwe boten is er een ruim aanbod van (jong) gebruikte jachten. 

Steeds meer bezoekers, ook van buiten Nederland, weten de botenshow in Sneek te vinden. “Dat is niet zo gek”, stelt voorzitter Pieter Janssen van Motorboot Sneek. “Bij de aankoop van een droomjacht, klein of groot, komt emotie kijken. Een watersporter wil een goed gevoel hebben bij de boot én de werf. Tijdens de botenshow kan je in alle rust rondkijken. En het aanbod van jachten in Sneek wordt steeds groter.”