24 februari 2017

In de schoolbanken bij Raymarine College

2019-04-30 17:58:31
24 februari 2017

In de schoolbanken bij Raymarine College

Raymarine Benelux, apparatuur voor navigatie en communicatie, geeft bezoekers van de HISWA Amsterdam Boat Show de mogelijkheid een gratis les te volgen in een 'klaslokaal' pal naast de Raymarine-beursstand in Hal 6.

Er is plaats voor twintig deelnemers tegelijk, die twee aan twee in de banken zitten met een eS97, het allernieuwste multifunctionele 9 inch display van Raymarine. Docent Geert-Jan Smolders leert de cursisten onder meer hoe ze met 'autorouting' een route kunnen uitstippelen en hoe de parameters van de boot ingevoerd kunnen worden. De cursisten kunnen daarmee vervolgens zelf aan de slag. Smolders is een door de Britse Royal Yachting Association gecertificeerde instructeur.

Harrold van Asselt, van Raymarine Benelux: "De cursus op de beurs is een voorproefje van Raymarine College, waarmee we anderhalf jaar geleden op ons kantoor in Velp zijn begonnen. Het zijn cursussen van een dag voor bezitters of kopers van onze apparatuur, waarin we ze wegwijs maken en de fijne kneepjes leren. Het is een doorslaand succes, honderden bootbezitters hebben al deelgenomen. Er komt toch heel wat technologie op de mensen af en niet iedereen slaagt er direct in om alle mogelijkheden van de apparatuur te benutten. De cursussen voorzien echt in een behoefte en daar gaan we dus natuurlijk mee door." Raymarine College biedt onder meer cursussen voor het leren omgaan met de plotter, de nieuwe Qantum radar en de marifoon.

Raymarine, komt naar de beurs met een uitgebreid assortiment scheepselektronica, van kaartplotters, dieptemeters, fishfinders, marifoons, stuurautomaten, radars tot satelliet tv-antennes en (thermische) camera's. Van Asselt: "Als primeur laten we twee nieuwe modellen thermische camera's zien die de helft goedkoper zijn dan de modellen die nu op de markt zijn. Een thermische camera geeft een warmtebeeld, ook in het donker. Op steeds meer jachten worden ze geïnstalleerd, zelfs in de machinekamer, waar een koppeling mogelijk is met een sensor die aangeeft als de temperatuur te hoog oploopt. Op het water zijn schepen, obstakels en boeien met een warmtebeeldcamera haarscherp te onderscheiden. Dat komt de veiligheid dus ten goede." Ook zal er een primeur zijn van een nieuw Multifunctioneel display.

standnummer 06.300/06.400

?www.hiswarai.nl