30 mei 2018

Nieuws

2019-04-30 17:56:07
30 mei 2018

IJsselmeerzeilers: voet aan wal in Huizen

Zeilbootverhuur IJsselmeerzeilers strijkt neer bij de gemeentelijke jachthaven in Huizen. Op een terrein aan de Energieweg komen een stalling voor kleine kajuitboten en een verplaatsbaar kantoor- en instructiegebouw.

Eigenaar van het eenmansbedrijf is Hilversummer Pieter Reinhart. Een zestal vrijwilligers verleent hand- en spandiensten zoals het onderhoud van zeilboten, het ontvangen van en zeilen met gasten en het geven van instructies. IJsselmeerzeilers verhuurt ’unieke nostalgische’ kajuitzeilboten van het type Waarschip.

Door in samenwerking met andere verhuurders zeilabonnementen aan te bieden, wil het bedrijf meer gasten kunnen bedienen. Watersporters kunnen op deze manier op meerdere locaties in Nederland zeilen, wat hen nog meer flexibiliteit geeft. Verder wil IJsselmeerzeilers bedrijfsarrangementen aanbieden voor deelname aan wedstrijden of zeilen met klanten/relaties. Met ingang van het watersportseizoen 2019 moet verder gestart worden met het geven van zeillessen, die leiden tot een CWO-diploma.

De gemeente verhuurt het perceel aan de Energieweg aan de IJsselmeerzeilers, omdat dit prima past binnen de ambitie om de gemeentelijke jachthaven te ontwikkelen. Dit als onderdeel van ’Huizen, haven van ’t Gooi’.