11 november 2016

IJsbeerenburgtocht weer in aantocht

2019-04-30 17:59:12
11 november 2016

IJsbeerenburgtocht weer in aantocht

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert daarom tussen Kerst en Oud & Nieuw wederom een informeel rondje over Waddenzee en IJsselmeer.

Na het doorslaande succes van de illustere IJsbeerenburgtocht van 2015 is de tocht van 2016 al een traditie geworden. Geen strak plan, geen excursies, geen walprogramma, maar wel lekker uitwaaien in de donkere dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Ligt jouw boot in het water en laat je je niet afschrikken door een beetje kou? Vaar dan mee! 

De groep verzamelt dinsdag 27 december in Enkhuizen, zeilt vanaf daar de volgende dag naar Makkum en donderdag 29 december door naar Den Helder. Op 30 december via Den Oever terug naar het IJsselmeer / Enkhuizen, waarna je geheel bent uitgewaaid en opgefrist, klaar voor de jaarwisseling. Thermokleding, mutsen, handschoenen, warme chocomel, glühwein, Beerenburg en oliebollen zijn de ingrediënten voor deze dagen . 

Iedereen is welkom op deze sfeervolle tocht. Meld je voor 20 december a.s. aan via de website in verband met communicatie over het weer en mogelijke routeaanpassing.

Klik hier voor meer info.