9 augustus 2018

Nieuws

2019-04-30 17:53:48
9 augustus 2018

Het delen van een boot is helemaal in!

Het is een maatschappelijke trend: gezamenlijk bezit. Zo is het delen van een vakantiewoning of auto al gangbaar. Ook steeds meer mensen tonen belangstelling voor het delen van een boot. Realiseer nu jouw lang gekoesterde droom door middel van het delen van een boot. Deel jouw droomjacht met meerdere eigenaren en geniet van meer plezier tegen minder kosten.

Via het delen van een boot wordt het varen voor een groter publiek toegankelijk. En wat te denken van die ene prachtige boot die financieel nu ineens wel haalbaar is voor jullie. Bij het delen van een boot bezit je de boot samen met meerdere (vaak twee tot maximaal vier) eigenaren. Niet alleen de kosten voor de aanschaf, maar ook de jaarlijkse terugkomende kosten worden door jullie gedeeld. Doordat je de boot deelt met anderen, bespaar je op de kosten en verdubbel je direct jouw vaarplezier.

Luxe voordelen
Het delen van een boot heeft meerdere voordelen. Zo kun je luxer en groter gaan varen, omdat er meerdere eigenaren zijn en er dus ook een groter budget is. Doordat ook de terugkomende kosten worden gedeeld, kan de boot beter onderhouden worden. Tevens wordt de boot vaker gebruikt, wat beter is voor de boot. Daarnaast kan je gemakkelijk andere vaargebieden ontdekken, omdat je gezamenlijk of om de beurt op pad kunt gaan. Bovendien kan je genieten van elkaars ervaringen door deze te delen, wat jullie plezier verdubbelt.

Hoevaak kan je varen als je een boot deelt?
In Nederland betreft het vaarseizoen ongeveer 28 weken. Dit is van april t/m oktober. Uitgaande van vier eigenaren, leidt dit tot minimaal 7 vaarweken per jaar. Het vaarseizoen blijft natuurlijk afhankelijk van waar de boot ligt. Mocht het jacht in Zuid-Europa liggen, dan wordt het vaarseizoen natuurlijk verlengd. Laat je gezamenlijk een jacht bouwen, denk dan bijvoorbeeld ook aan een goed geïsoleerd dekhuis, waardoor je ook comfortabel binnenboord kan genieten van het varen. 

Bouw jullie eigen luxe jacht via Enk-Share
Willen jullie een zeiljacht of motorboot delen? Beide opties zijn mogelijk bij Enk-Share, onderdeel van Gebroeder van Enkhuizen, die het delen van een boot in de luxe jachtbouw introduceert. Door middel van dit concept is het mogelijk jouw droomjacht te laten bouwen, waarbij je het jacht deelt met meerdere scheepseigenaren. Zolang er sprake is van goede communicatie en een transparant contract, is een jacht delen met meerdere eigenaren zeker heel goed mogelijk. Enk-Share heeft daarom een overeenkomst opgesteld, in samenwerking met partners op juridisch en verzekeringstechnisch vlak, waarin alle voorkomende situaties zijn vastgelegd. Je deelt de kosten van het jacht met de andere eigenaren, zonder enige zorgen. Lees hier meer over Enk-Share.