5 juni 2019

Hallo binnenvaartschepen!

2019-06-28 16:03:50
5 juni 2019

Hallo binnenvaartschepen!

Maak op een leuke manier kennis met de binnenvaartschepen in Nederland. Kijk eerst deze boeiende serie en ga daarna echt het water op!

Van Vaart, een nieuwe televisieserie over de binnenvaart, zijn de eerste twee afleveringen klaar. De voorpremière was woensdag 15 mei in het voormalige ruim van de Terra Nova. Het historische vaartuig lag daarvoor afgemeerd in de Haagse Binckhorsthaven. Vijftig genodigden hadden de eer die ontroerende en bij vlagen ook komische aflevering als eerste te zien. Het oordeel was eensluidend: dit smaakt naar meer.

In de Binckhorsthaven start de eerste, 40 minuten durende, documentaire. Deze speelt zich af aan boord van de Si-Ca. Schipper-eigenaar Maickel von Dobschutz en matroos Kevin Vroegindewey hebben net een lading brekerszand gelost en ontvangen gastvrij het echtpaar Marion en Sjon Hoenselaar op hun schip. De Si-Ca vaart naar Amsterdam, om weer zand te laden. Drie keer per week vaart het schip de vaste route tussen Amsterdam en Den Haag. Marion en Sjon Hoenselaar varen de hele route mee, slapen en eten aan boord – net als interviewster Elles de Bruin. Zij maakt programma’s voor Omroep West en Omroep Max. In Vaart praat ze met de bemanning, de gasten, kijkt en vraagt ze nieuwsgierig rond en geeft ze uitleg bij wat zij en de kijker zien. Bekijk hier de trailer van Vaart.

Binnenvaartcruises.nl 
Vaart is een initiatief van Alex Mutsaars van Binnenvaartcruises.nl. Met dat bedrijf koppelt hij gasten aan beroepsschippers die tijdens normale reizen af en toe mensen meenemen en zodoende als het ware een varende bed & breakfast hebben. Zowel van schippers als klanten hoorde hij zulke mooie verhalen dat het idee ontstond om die verhalen en de reizen vast te leggen. Dus wil jij het een keer meemaken? Neem dan een kijkje op www.binnenvaartcruises.nl.

Bron: https://binnenvaartkrant.nl/voorpremiere-vaart-smaakt-naar-meer