24 juli 2016

Nieuws

2019-04-30 18:00:03
24 juli 2016

Groot succes rubberbotenparty Den Bosch

Ongeveer 1300 deelnemers hebben 24 juli meegedaan met de rubberbotenparty in Den Bosch. De honderden bootjes vertrokken bij de Dommel aan het Wilhelminaplein.

De mensen dobberden ongeveer twee uur op de stroom van het water. Linde en Joost Sormani uit Den Bosch hebben een drijvende draak en tekkel meegenomen op de Dommel. ,,Onze opblaashuisdieren Lancelot en Takki”, zegt Linde. ,,Het was superleuk. We hebben liedjes gezongen en even gezwommen. Dat doe ik bijna nooit. Ik ben namelijk bang voor vissen. Het rivierwater was wel een beetje vies. Je zwemt tussen het afval van anderen. Het was tof. Volgend jaar weer.”

Stadsstrand
Eindpunt van de rubberbotenparty was het stadsstrand ‘De Witte Sieb’. Het stadsstrand gaat na zondag voorlopig weer op slot voor badgasten. Het strand wordt onder meer voor een aantal evenementen zoals de rubberbotenparty en muziekevents gebruikt. De bedoeling was dat het strand naast de Gamma bij het politiebureau in Den Bosch dagelijks geopend zou zijn. Dat is voorlopig nog niet het geval.