25 juni 2018

Nieuws

2019-04-30 17:53:59
25 juni 2018

Door waterplezier kunnen zieke kinderen even helemaal los!

In juni was Zeilschool De Veenhoop een Piraten paradijs, voor de Zomerzotheid. Dit is een jaarlijks terugkerend zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-16 jaar. Met het plezier dat het water biedt, konden deze zieke kinderen weer even helemaal kind zijn!

Zomerzotheid is onderdeel van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) dat zes verschillende vakantiekampen organiseert waar alle kinderen met kanker uit Nederland kosteloos aan mee kunnen doen. Zomerzotheid is een zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd 10-16 jaar met als doel dat de kinderen zich een weekje niet ziek voelen. Even geen ziekenhuis en zonder ouders… Kortom: even helemaal los met leeftijdgenootjes!

Tijdens de week zijn er allerlei activiteiten op en in het water georganiseerd: zeilen, kanoën, zwemmen, duiken, smokkelspel, neon disco, een bonte avond en nog vele andere leuke activiteiten. Dit alles ging natuurlijk gepaard met verkleden, gek doen en een lach op de gezichten van de kinderen! Het thema dit jaar was Zot Ahoy, waarbij de zeilschool was omgetoverd in een piraten paradijs. Ook kwam Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de Beschermvrouwe van de overkoepelende stichting, een bezoekje brengen tijdens een dagtocht naar Grou.

Tijdens Zomerzotheid gaan rond de 40 kinderen mee en ongeveer 30 vrijwilligers. De vrijwilligers bestaan uit zeilinstructeurs, een creatief team, een keukenploeg en een medisch team die alle zorg voor de kinderen op zich nemen. Het motto van de SKOV is dat alles wat thuis kan, op Zomerzotheid ook kan. Hierdoor kunnen kinderen in elke fase van hun behandeling mee, ook als er meer verzorging of begeleiding nodig is.