14 augustus 2018

Nieuws

2019-04-30 17:53:44
14 augustus 2018

De leukste kinderhavens van Nederland

Iedere ouder weet het: als je kinderen blij en tevreden zijn, dan ben jij dat ook. Ga je dus met het hele gezin op vakantie met de boot, dan loont het zeker om de havens met zorg uit te kiezen.

Bij welke aangekondigde bestemming staan je kinderen te juichen in het gangboord en waar zijn ze niet meer weg te slepen als je zondagochtend wilt vertrekken naar je thuishaven? Deze en nog veel meer vragen legde het magazine Zeilen voor aan meer dan vijftig gezinnen. Naast een interessant overzicht van beste kinderhavens leverde dat vooral stof tot discussie op. Want wat kenmerkt nu eigenlijk een goede kinderhaven? Waar het ene gezin een volledig ingerichte marina met pretparkachtige faciliteiten als het toppunt van geluk beschouwt, zweert een ander bij een verlaten steigertje midden in de natuur. En misschien maakt juist die grote diversiteit het varen in Nederland zo leuk en afwisselend. Zeker wanneer je af en toe een verrassende nieuwe bestemming aandoet.

Topnoteringen
De meeste gezinnen die de vragenlijst helemaal hebben ingevuld, noemen vooral havens in Zeeland, in Friesland en aan het IJsselmeer. In Zeeland staat Jachthaven Bruinisse op één, aan het Markermeer scoort Marina Volendam goed en op het IJsselmeer Enkhuizen en Marina Makkum. En de Waddeneilanden natuurlijk, die lijken bij iedereen favoriet. “Verstilde dorpjes, weinig autoverkeer, struinen in de Waddenmodder, fietsen op een tandem, het Juttersmuseum, de duinen en het strand. Wat wil een kind nog meer?” schrijft een zeilende ouder.

Bron: www.zeilen.nl