26 september 2016

Nieuws

2019-04-30 17:59:33
26 september 2016

800 kilometer roeitocht voor het goede doel

Team oceaanbedwinger Ralph Tuijn komt aan in Amsterdam na 800 kilometer lange tocht over de Rijn

Zaterdag 24 september kwam Ralph Tuijn, samen met drie andere roeiers, aan bij het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ. Na een week lang non-stop (in afwisselende roeidiensten) de Rijn afgeroeid te hebben, is de tocht van 800 kilometer afgerond. Het team van Ralph Tuijn heeft met deze tocht, samen met hoofdsponsor TriFinance, geld ingezameld voor de strijd tegen de auto-immuunziekte MS. 

Er kan nog ruim een week gedoneerd worden via de actiepagina, zodat de aandacht die deze tocht genereert nog meer rendeert. 3 oktober wordt de totale som bekendgemaakt. 

De TriFinance Rijn Challenge liep van Basel (Zwitserland) naar Amsterdam. Ze hebben hiermee een primeur te pakken: dit is de eerste keer dat er vanaf het eerste punt dat de Rijn begaanbaar is tot het einde van de rivier 24 uur per dag geroeid is. Ralph Tuijn: “Ik ben erg blij dat ook deze uitdaging succesvol is verlopen. We hebben het echt samen gedaan en ik ben het team dan ook dankbaar. Laten we hopen dat meer mensen zich bewust zijn geworden van MS en ons zullen blijven helpen in de strijd tegen deze ziekte.” 

Belang van ondersteuning

TriFinance is, net als de afgelopen jaren, hoofdsponsor van de missie van Tuijn. Pieter Smit, directeur van TriFinance, roeide samen met Ralph Tuijn: “Deze samenwerking past precies bij hetgeen waar TriFinance voor staat: samen grootste prestaties bereiken door professionals te ondersteunen. En dat lukte dubbel dit jaar: ik roeide met Ralph mee en zo hielpen we samen weer het Nationale MS Fonds om die ziekte de wereld uit te helpen.”

Naast TriFinance zijn ook Technautic, Lasbedrijf Verhoef, Rob Wink, International Paint, Full of Life en Dekker Watersport betrokken als sponsor bij deze tocht.