20 februari 2019

Maura gaat de oceaan over

2019-04-30 17:52:33
20 februari 2019

Maura gaat de oceaan over

School at Sea biedt kinderen en jongeren de kans om al zeilend de wereld over te gaan. Tegelijkertijd kunnen zij hun schoolwerk bijhouden en zelfs toetsen maken. Wij spraken Maura (14), haar ambitie is om volgend jaar mee te gaan met School at Sea. Dit is een project waarbij zij een half jaar lang met 35 andere leerlingen op een tall ship naar het Caribisch Gebied zeilt. Lees haar verhaal hier.

"Mijn naam is Maura, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Breukelen. Ik zit nu in de derde van tweetalig vwo op RSG Broklede. Volgend schooljaar wil ik mee met School at Sea, dit is een project waarbij ik een half jaar lang met 35 andere leerlingen naar het Caribisch gebied en terug zeil. Tijdens dit avontuur houd ik gewoon mijn schoolwerk bij, aan boord van het schip maak ik mijn huiswerk en proefwerken. Ik wil mee met School at Sea omdat ik het als een uitdaging zie waar ik ontzettend veel van kan leren. Ik zal ontwikkelen en zelfstandiger worden door bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid die ik heb over mijn eigen schoolwerk."

"Reizen vind ik ook heel leuk, nieuwe inzichten opdoen van de wereld en nieuwe ervaringen opdoen. Ik verwacht natuurlijk van School at Sea dat dit een geweldige reis zal zijn, maar vooral dat ik er ontzettend van zal leren. De wereld ziet er anders uit vanaf het water, daarom vind ik het leuk om op het water te zijn en met name te zeilen."

"Zelf zeil ik in mijn vrije tijd. Ik doe het niet heel vaak maar als ik op het water ben, vind ik dit ontzettend leuk. Aan de ene kant denk ik dat het goed zou zijn als iedereen zo'n avontuur aangaat zodat mensen zich bewuster worden van hoe mooi en belangrijk onze oceanen zijn. Aan de andere kant kan ik me ook heel goed voorstellen dat het niet bij iedereen past en dat sommige mensen zich er niet prettig bij voelen."

Wil jij ook zo'n indrukwekkende reis maken? Kijk dan op de website van School at Sea.