13 maart 2019

Watersport in de lift: grote aankoopbereidheid op HISWA 2019

2019-04-30 17:52:17
13 maart 2019

Watersport in de lift: grote aankoopbereidheid op HISWA 2019

Afgelopen woensdag is het watersportseizoen officieel geopend met het luiden van de scheepsbel op de HISWA Amsterdam Boat Show. Tienduizenden bezoekers kwamen informeren, oriënteren, uitproberen én kopen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat maar liefst meer dan de helft van de bezoekers aanschaf plannen heeft voor de op de HISWA tentoongestelde producten. Volgend jaar vindt de HISWA plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 maart 2020.

Uit een eerste peiling onder exposanten blijkt dat er goed verkocht is. Ook de HISWA Sport Xperience was een groot succes voor de jongste bezoekers. Hiermee blijft de HISWA Amsterdam Boat Show het grootste watersportevenement voor jong en oud van Nederland.

Steeds meer bezoekers met aanschafplannen

Uit een onderzoek van HISWA Vereniging blijkt dat de omzet in de sector in 2018 maar liefst groeide met 4,8%. Ook de eerste onderzoeksresultaten onder bezoekers wijzen hierop. Beursmanager Gertjan Roos: “De aankoopbereidheid onder de bezoekers is hoog. Meer dan de helft van de bezoekers geeft aan concrete aanschafplannen te hebben voor het komende jaar. Bij circa 2 op de 10 bezoekers met aanschafplannen of aankopen gaat het om een bedrag van meer dan € 10.000,-.”

HISWA Sport Xperience

De HISWA Sport Xperience is dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met verschillende sportbonden, te weten het Watersportverbond, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Nederlandse Volleybal Bond, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en de Nederlandse Ski Vereniging. Joost Brouwer, coördinator van het HISWA Sport Xperience programma: “Het was een unieke mogelijkheid om ruim 3.000 kinderen tussen 6 en 16 jaar uit zo’n 40 klassen uit Amsterdam en omstreken op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten, zoals zeilen, stand up paddling, golfen, volleyballen en golfsurfen. Dit alles om kinderen al op jonge leeftijd actief te laten bewegen.”

Winnaars awards

Voor de tweede keer werd de HISWA Hebbeding uitgereikt aan de leukste of handigste musthave voor op het water. De vakjury koos uit de zes genomineerde producten voor de SolarPuff, een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij. Als grote Hebbeding-publiekswinnaar is Flextrash uit de bus gekomen. Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen.

HISWA Veiling voor goed doel

Dagelijks vonden tijdens de HISWA meerdere veilingen plaats, waar leuke watersportproducten onder de hamer gingen. Een deel van de opbrengst van de veiling wordt geschonken aan Stichting Sailing Kids. Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip. In totaal is er een bedrag van € 3.869,- opgehaald.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De volgende editie van de HISWA vindt plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 maart 2020 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via www.hiswarai.nl. HISWA is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.