29 maart 2019

4 redenen om deze zomer te gaan zeilen

2019-04-30 17:44:52
29 maart 2019

4 redenen om deze zomer te gaan zeilen

Zoek je rust of juist een actievere beleving? Zeilen heeft het allemaal!

Dat mensen de overstap maken van een zeilboot naar een motorboot, daar kan iedereen wel redenen voor bedenken. De meest voorkomende drijfveer is het ouder worden en toch op het water willen blijven. Minder vaak wordt er van een motorboot overgestapt naar een zeilboot, maar ook dit komt geregeld voor. Lees hieronder een aantal redenen om deze zomer nog te gaan zeilen.

1. Een actievere beleving

Zeilen is een sportievere manier van varen, waarbij je in beweging bent en onderweg meer te doen hebt. Hierdoor is niet alleen de eindbestemming het doel, maar de reis zelf des te meer. En het actieve zeilen is met de huidige technieken (denk aan elektrische lieren) ook langer vol te houden.

2. De stilte

Wanneer je aan het zeilen bent, hoor je alleen het klotsende water en de wind. De omschakeling van varen op de motor naar zeilen is al een beleving op zich.

3. Verandering van vaargebied

Met een motorboot kun je met uitstek goed varen op rivieren en kanalen. Een zeilboot doet het naast de binnenwateren ook prima op het grotere water. Nog een mooie bijkomstigheid: door een andere tak van watersport uit te proberen, krijgen watersporters ook meer begrip voor elkaar.

4. Deelnemen aan het Wisselkoers weekend!

Heb jij een motorboot en klinkt het zeilen ineens heel aantrekkelijk? In het weekend van 18 & 19 mei organiseert De Valk Zeeland een Wisselkoers meevaar weekend. Hier kunnen motorboot eigenaren kennismaken met het zeilen, en andersom. Uiteraard is dit weekend niet alleen bedoeld voor mensen die de overstap overwegen, maar óók voor waterliefhebbers die eens willen ervaren hoe ‘de andere tak’ vaart. Meer informatie vind je in de watersportagenda.