5 april 2019

Je bent nooit te jong voor watersport!

2019-04-30 17:44:47
5 april 2019

Je bent nooit te jong voor watersport!

Je bent nooit te jong voor watersport! Dit nam Laura Dekker wel erg letterlijk wanneer zij op 14-jarige leeftijd alleen de wereld rond zeilde.

Het zeilmeisje Laura Dekker (23) was in 2010 volop te zien in het nieuws. Weet je het nog? Zij was van plan de hele wereld rond te zeilen in haar zeilboot Guppy. Een aantal instanties waren het hier niet mee eens. Maar Laura liet zich niet tegenhouden. Zij zegt hierover het volgende: “Voor mij was die reis goed. Dat zou ik ook aan mijn kind mee willen geven. Hoe moeilijk dat ook is." Verder: "ik heb van mijn vader geleerd dingen los te laten en grenzen in het leven op te zoeken.”

Twee jaar later kwam Laura aan op Sint-Maarten. Dit maakte haar officieel de jongste solozeilster die de wereld rond heeft gevaren! 

Hoe gaat het nu met het zeilmeisje?

Bijna tien jaar later is zij te gast bij het RTL 4-programma Iedereen Had Het Erover. Hierin vertelt zij wat deze solozeiltocht over de wereld voor haar heeft betekend en hoe het nu met haar gaat. Bekijk de aflevering van donderdag 4 april terug.