HISWA erkend bedrijf

Bontekoe Reizen

Omschrijving

De Bontekoe is een van de ruimste klippers, door haar breedte van 6.60 is zij uitzonderlijk stabiel en kan zij de meeste weersomstandigheden moeiteloos aan.

Met de Bontekoe wordt uw zeiltocht een onvergetelijke ervaring. Dankzij hun kennis van het vaargebied en hun passie voor zeilen, zorgt de bemanning ervoor dat u de mooiste plekjes van Nederland ziet! Fanatiek zeilen hijsen of liever met een kopje koffie of een koel glas wijn in de hand kijken naar de prestaties van uw medepassagiers? Alles mag aan boord van de Bontekoe.

Gezellig, ruim en licht
Benedendeks in de gezellige kajuit is er plaats voor ruim dertig personen. Dat is niet alleen prettig tijdens het eten, maar ook bij minder fraai weer. Neem plaats om rustig te lezen, een spelletje te doen of bijpraten met uw reisgenoten. Dankzij de ramen en patrijspoorten is het er aangenaam licht en de halfopen kombuis zorgt ervoor dat u goed zicht hebt op de smakelijke maaltijden die de kok bereidt. Het schip beschikt naast een normale koelkast ook over een speciale drankenkoelkast.

Overnachten aan boord van de Bontekoe
In totaal zijn er elf hutten aan boord: acht tweepersoons hutten en drie vierpersoons hutten. Tegen een bijbetaling kunnen er twee extra bedden geplaatst worden. Het leuke is, dat geen enkele hut gelijk is. Door de losse indeling van het schip is de ene hut wat groter dan de ander. Wel is elke hut standaard voorzien van warm en koud stromend water en centrale verwarming. Op de gang vindt u de toiletten en douches.

Geschiedenis
De Bontekoe werd in 1909 in Sliedrecht gebouwd met maar één mast. Jarenlang deed deze stoere klipper dienst als vrachtschip; het schip was uitsluitend bedoeld voor het heen en weer vervoeren van goederen. Dertien jaar later, in 1922, werd de Bontekoe omgebouwd tot tweemast klipper. Sindsdien is de Bontekoe een fraai passagiersschip met overnachtingsmogelijkheden.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Friesland

Foto's