HISWA erkend bedrijf

Atalanta Sailing - Succes

Omschrijving

Een zeiltocht met de tweemast klipper Succes zal zeker worden wat de naam al doet vermoeden.

Zeilen met dit luxueuze schip is voor iedere gast een waar feest. Vanuit de thuishaven vaart de Succes over het IJsselmeer en de Waddenzee.

Een machtig gevoel aan het roer
Het veertig meter lange schip heeft mede dankzij haar breedte en het enorme zeiloppervlak een groots voorkomen. Op het achterdek bevindt zich vlakbij het roer, een ruime kuip. Hier kunt u heerlijk beschut en ontspannen genieten van de zeiltocht of gaan dineren. Als u het aandurft, mag u van de schipper vast even het roer overnemen. Voel hoe machtig zo’n grootse klipper zeilt!

Ruime deksalon met mahoniehouten interieur
Vanuit de kuip komt u in de deksalon waarvandaan u, dankzij de grote ramen, geniet van een weids uitzicht. Het interieur is voorzien van veel mahoniehout en koperen details. In de deksalon bevinden zich de bar met koperen biertap, een breedbeeldtelevisie, DVD-, CD- en MP3-speler. Zo is het ook op wat koudere of natte dagen comfortabel en gezellig binnen. Nog verder omlaag vindt u de ruime benedensalon, ofwel de kajuit, waar gegeten, vergaderd of gefeest kan worden. Aangrenzend ligt de kombuis met professionele horeca-apparatuur en een afwasmachine. Er zijn tevens een wasmachine en een droger aan boord.

Overnachten aan boord van de Succes
Helemaal vooraan in de Succes bevinden zich twaalf tweepersoons hutten, elk met twee eenpersoons bedden. Elke hut heeft zijn eigen wastafel, douche en toilet en er is bovendien 24 uur per dag 220 V stroomvoorziening.

Geschiedenis
Het schip werd gebouwd in scheepswerf Van Duijvendijk, één van de  oudste scheepswerven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling. Schepen die, zelfs tegenwoordig nog de Rolls Royces onder de zeilschepen worden genoemd. In 1909 wordt de tweemast klipper als vrachtschip genaamd Dependent te water gelaten. Na een imposante geschiedenis van zeilend vrachtschip tot motorvrachtschip, werd het in 1998 volledig omgebouwd tot een luxe en comfortabel passagiersschip en ging de klipper varen onder de veelbelovende naam, Succes.

Koningsvaart.
De Succes is 1 van de uitgenodigde schepen geweest tijdens de koningsvaart op het IJ.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Flevoland

Foto's