HISWA erkend bedrijf

Vitalis, v.o.f.

Omschrijving

Wij zijn Katja en Axel en sinds 2002 de trotse eigenaren van de Vertrouwen. Met veel liefde en oog voor detail hebben wij het interieur nieuw vorm gegeven om U een zeer comfortabel verblijf aan boord te kunnen bieden. U profiteert aan boord van de Vertrouwen van onze langdurige ervaring, blijvend enthousiasme en een snel en comfortabel schip. Als Ambassadeurs van het Wad laten wij U graag kennismaken met de bijzonderheden van dit fantastisch natuurgebied en zijn mooiste plekjes. U bent verzekerd van een geslaagde reis. Wij heten u van harte welkom!

Wad beleven!
Vaak willen onze gasten de Waddenzee op een heel speciale manier leren kennen. Dat kan! Ca. 2-4 uur voor laagwater zeilen wij met de Vertrouwen op een zandbank. Al gauw ligt het schip vast op de bodem van de zee. Er is niet genoeg water meer. Het ondiepe water rond om het schip (ca. 80 cm) biedt een veilige manier om lekker te badderen terwijl het water weg stroomt en de eerste zandbank in de verte al zichtbaar wordt. 

Een weekend zeilen op de Vertrouwen
Geniet van een heerlijk weekend zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer vanuit Harlingen. U kunt inschepen vrijdag avond 20.00 uur op de Vertrouwen die afgemeerd ligt in het mooie havenstadje Harlingen. Zaterdag ochtend naar het ontbijt vertrekken wij, om naar een eiland op de Waddenzee of een gemoedelijk stadje in het IJsselmeer te zeilen. Zaterdag middag of zondag ochtend is er tijd om het eiland of het stadje te verkennen. Zondag zeilen wij weer richting Harlingen, waar wij ca. 16.00 uur afmeren. 

Zeilreizen met kinderen en jongeren
De Vertrouwen is bijzonder geschikt voor zeilvakanties voor families met kinderen of zeilkampen met kinderen en jongeren.
Het schip is voorzien van een reling en reddingsvesten voor diverse gewichtsklassen zijn aanwezig. Welk kind wou niet altijd al een keer een groot schip sturen? Op de Vertrouwen is dat mogelijk. Met z'n allen het zeil hijsen, manoeuvres varen, het schip naar een zeildag opruimen, een nacht voor anker ... Dat alles bevordert de teamgeest en geeft na een belevenisrijke dag een voldaan gevoel. Bij het zeilen worden kinderen en jongeren met het natuurgeweld direct geconfronteerd wat wij in het dagelijkse leven aan wal meestal moeten missen.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Friesland