HISWA erkend bedrijf

Zeilvaartbedrijf Irene Toxopeus

Omschrijving

Tweemastklipper Nirwana. Sinds het voorjaar van 2008 ben ik, Irene Toxopeus, de trotse eigenaresse van de Nirwana. Ik ben geboren en getogen aan de waddenzee en opgegroeid op de grote zeilende passagiers schepen. Samen met mijn maat, zal ik van uw verblijf aan boord een succes maken!

De Nirwana is een comfortabel en snel schip waarmee sportief gezeild kan worden. Het hijsen van de zeilen gaat met de "hand" waardoor zowel de onervaren als de ervaren zeiler heel snel wegwijs worden op het schip. Irene houdt van zeilen maar ook van droogvallen en ankeren en wedstrijd varen.

Zeilen is een leuke en sportieve bezigheid op de Nirwana
Alle zeilen gaan met de "hand" omhoog. Dit houdt in dat er aan touwen getrokken moet worden om de zeilen te hijsen. Hierbij maken we ook gebruik van zogenaamde"winches". Dit vergt een team geest van de bemanning. Want als je ergens alleen aan trekt, gebeurd en misschien niets. Trek je met een aantal mensen, dan gaat er zomaar een zeil omhoog! U hoeft geen zeilervaring te hebben. Voor dat we aan de zeiltocht beginnen, krijgt u uitgebreid uitleg. De matroos en Irene zullen u steeds, indien nodig, helpen en uitleggen hoe-, en wat er te doen is.

Heeft u altijd al eens over de zeebodem willen lopen? Zelf gevangen, gekookte en gepelde garnalen eten? Dit is uw kans!
De Nirwana is een zogenaamde platbodem, en heeft dus een rechte onderkant. Wat ideaal is om droog te vallen op een zandbank in de waddenzee. Aan boord is een  garnalen netje waarmee we garnalen kunnen proberen te vangen. Irene kan de garnalen voor u koken en laten zien hoe ze vervolgens gepeld moeten worden.

Wedstrijdzeilen
Met de Nirwana kunt u rustig zeilend Nederland verkennen. Óf u gaat samen met de Nirwana de strijd aan met andere schepen! Als u van fanatiek zeilen houdt en van de strijd aan gaan, bent u op de Nirwana aan het juiste adres! De Nirwana is een snelle klipper en Irene houdt ervan om wedstrijden te varen.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Friesland