HISWA erkend bedrijf

Barnautica Yachting

Omschrijving

Advies bij aankoop van een boot
Ik ben gespecialiseerd in aankoopadvies en begeleiding bij de aankoop van een boot.

Een boot kopen is voor velen een lang gekoesterde wens en een behoorlijke stap. Hoe pak je dat het beste aan? Hoe vindt je de boot waarvan je droomt, die helemaal past bij jouw wensen, gebruik èn budget?

Met mijn aankoopadvies help ik bij de veilige aankoop van de juiste boot, voor de juiste prijs en de beste voorwaarden en met alle noodzakelijke documenten.  Als aankoopmakelaar begeleid ik u objectief en onafhankelijk van de verkoper of verkopende makelaar. Alleen uw belang als koper staat bij mij voorop. Naast mijn aankoopadvies regel ik ook alle administratieve zaken zodat u snel en zorgeloos van uw droomboot kunt gaan genieten, dat is waar ik voor ga!

Meer weten? Bel of mail mij. arthur@barnautica.nl of +31653368965
 

Betrokken, Betrouwbaar en Enthousiast
Dat zijn de waarden die bij mij centraal staan in de contacten met mijn klanten. Op deze manier werk ik al vanaf 2006 als gecertificeerd jachtmakelaar taxateur aan een goede en lange termijn relatie met mijn klanten en partners.

Ik houd van mensen met hun verhaal
"Met een boot kan je niet praten”. Ik praat graag met mijn klanten over hun droomboot, hun boot-wensen en wat ze verwachten dat “de boot” en watersport hun gaat brengen. In deze gesprekken komt naar boven wat klanten echt zoeken en wat het meest belangrijk voor ze is. Om een goed aankoopadvies te kunnen geven en de begeleiding van de aankoop optimaal af te stemmen op uw wensen zijn deze gesprekken voor mij cruciaal. Tijdens het eerste, vrijblijvende, oriëntatiegesprek maak ik gebruik van een criteria model waarmee ik al uw wensen en ideeën in kaart breng. Aan de hand van dit model en de gesprekken kunnen we samen aan de slag.

Jachtmakelaar als vak
Door Piet Hein van Wehmeyer Yachting ontdekte ik het bestaan van het vak jachtmakelaar. De combinatie van mensen helpen bij het zoeken van de boot die hun past sprak mij direct aan. Met de Antares, een Varne 27 gebouwd aan de Engelse oost kust, hebben we, mijn vrouw Marjolein en onze twee zoons Thijs en Floris een aantal zomers door Nederland gevaren. Toen ik de Antares zelf verkocht wist ik het zeker. Mensen helpen bij het vinden van het schip dat bij ze past, dat is super leuk! Na een theoretische opleiding tot jachtmakelaar ben ik in april 2006 mijn eigen Jachtmakelaardij, Barnautica Yachting, begonnen.

Opbouwen van mijn Makelaardij
Deze keuze kwam de tijd die ik met mijn gezin op het water doorbracht niet ten goede. Ikzelf voer uiteraard veel en regelmatig met klanten en hun boten maar weekenden weg met een eigen boot schoten er bij in. Tijdens de zomervakanties met de kinderen wel altijd gevaren. De jongens hebben leren zeilen in optimist Pico en Polyvalk en we hebben veel zeil en motorjachten gehuurd. 3 jaar geleden kocht ik een 4,70 meter RIB van Ribcraft waar we mee konden waterskiën en wake boarden en heerlijk spelevaren op het IJsselmeer en de kustwateren in Nederland en in het buitenland. Voordeel van de Rib op een trailer is dat wij er veel gebruik van kunnen maken omdat hij zo eenvoudig overal te water gelaten kan worden en makkelijk is qua onderhoud.

Nieuwe koers
Gestuurd door het voornemen om zelf en met Marjolein weer meer tijd op het water te zijn kocht ik in het voorjaar van 2018 een H boat. Ook deze boot is trailerbaar met als voordeel dat je haar ook in de Oostzee of in het Merengebied in Noord of Zuid Duitsland te water kunt leggen. Ik geloof ook dat een zogenaamde day-sailer, wat de H boat is, aansluit bij de behoeftes van de huidige watersporter die een drukke agenda heeft en als hij gaat varen ook echt wil zeilen. Ik hoop samen met mijn gezin en vrienden veel mooie herinneringen met onze “HAPPY H” te maken.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

HISWA-certificaten

Jachthavens

 • Makelaardij

Makelaars

 • HISWA Qualified Yachtbroker
 • HISWA Makelaar / bemiddelaar
 • Taxaties
 • Te boekstelling / kadastrale registratie
 • Verkooppunt buitenland

Expert / taxateur

 • Taxatie
 • Bouwbegeleiding

Watersportgebieden

 • Europa / Wereldwijd
 • Internationaal

Provincie

 • Noord-Holland

Video's

Advies bij de aankoop van een boot Tip 3

Naast de boot is ook het dossier van de boot die je wilt kopen een zeer belangrijk onderdeel. Laat mij als aankoop jachtmakelaar beoordelen of het dossier compleet is en zo niet of het compleet te maken is.

Aankoop advies bij de koop van een boot Tip 5

Keuring van een boot door een gecertificeerd expert is belangrijk en zinvol. Bij de aankoopkeuring die ik eigenlijk altijd adviseer te doen wordt aangetoond dat op technisch vlak de boot voldoet aan de verwachtingen. De finale test. Doordat ik met de verkoper goede afspraken gemaakt heb vooraf aan de keuring weten alle partijen wat ze kunnen verwachten.

Advies bij de aankoop van een boot Tip 4

Bij de bezichtiging van de boot blijkt of de verhalen die verteld zijn kloppen. Aan boord kan ik zien of het verhaal van de eigenaar, het dossier en de foto's klopt. Hoe meer deze verhalen overeenstemmen de te betrouwbaarder is de boot en daarmee de aankoop voor de koper.

Aankoop advies bij koop van een boot tip 1

De toegevoegde waarde van Barnautica Yachting als aankoop adviseur bij het kopen van een boot of dit nou een zeilboot is of motorboot. Door mijn jarenlange ervaring als jachtmakelaar bij het aan en verkopen van schepen kan ik kopers van boten helpen bij het maken van de juiste afwegingen in het aankoop-proces van een schip.

Aankoopadvies bij de koop van een boot TIP 2

Hoe beoordeel je de foto's van zeiljachten en of motorboten die te koop staan op internet. Voor dat je naar een boot gaat kijken die je wilt kopen is het belangrijk om de foto's goed te bekijken. Die foto's vertellen een verhaal over de boot en over de verkoper.

Foto's