HISWA erkend bedrijf

IJsselmeerzeilers Zeilboot Verhuur

Omschrijving

Zeilen op het IJsselmeer is een unieke ervaring. Maar zeilen op het IJsselmeer in een Waarschip dat 40 jaar oud is, is nog veel unieker! Waarschepen zijn houten kajuitzeiljachten van Nederlands ontwerp en fabricaat die je in de jaren ’60 – ’90 kon kopen en zelf af kon bouwen. Wij verhuren gerenoveerde waarschepen en vertellen hun verhaal zodat dit stukje maritieme geschiedenis in stand gehouden wordt. Ook verhuren we andere houten schepen van Nederlandse Makeij, zoals Kolibri's en een eikenhouten Vollenhovense bol, wat geen scherp jacht is. Maar een platbodem. En we laten je graag meegenieten van een stukje Nederlandse trots op het water. 

Wie wil er nu niet in een authentieke boot over het Markermeer en het IJsselmeer varen? Jaarlijks genieten vele mensen van onze unieke Waarschepen, Kolibri's en sinds 2022 ook onze Eikenhouten Vollenhovense Bol. Wij hebben huurboten voor elk niveau;  Polyvalken en Tirions die gemakkelijk te varen zijn voor de beginnende en net gevorderde zeilers, maar ook onze mooie houten zeiljachten van Nederlandse makelij; makkelijk te zeilen en goede zeileigenschappen hebben, en er ook nog eens fantastisch uitzien. Maar ook onze eikenhouten Vollenhovense Bol, die voor de gevorderde zeilers is én ervaring heeft in het zeilen op een platbodem.

Zeilen vanuit Huizen
Of u nu een dag met de polyvalk, Tirion, Waarschip of Kolibri, een weekend of tijdens de vakantie met de andere jachten de Markermeer en IJsselmeer wilt verkennen, bij IJsselmeerzeilers stap je op in het midden van Nederland. Zo hoef je niet helemaal met de auto naar Friesland te rijden. Je stapt met een mooie kajuitzeilboot aan boord om 16:00 uur en dezelfde dag zeil je nog op het Markermeer op weg naar een mooi vissersplaatsje of de Markerwadden. Wat je bestemming ook is, je krijgt ongetwijfeld meteen een vakantiegevoel! 

De dagverhuur met de Polyvalk, Tirion of Kolibri 560 is van 10.00-18.00 uur. 

 

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Bootverhuur / verhuur vaartuigen

  • Zeiljacht
  • Open zeilboot
  • Vaarinstructie

Jachthavens

  • Jachtservice

Watersportgebieden

  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Noord-Holland