HISWA erkend bedrijf

Tienstra Organisatie Nautische Dienstverlening

Omschrijving

Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en Noord-Nederland cursussen voor bedrijven, (semi-)overheidsinstellingen, maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 25 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

Door sterk veranderende markt, zowel klassikaal als dagcursussen en examen werkt Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) nu door heel Nederland en België. TON verzorgt de cursussen klein vaarbewijs I en II , theoretische kustnavigatie, marifoon, gmdss / marcom-B, A cursussen. De marifoon en marcom examens wordt zelf afgenomen. Voor de beroepsvaart heeft TON speciale nautische opleidingen.

“Varen in praktijk” verzorgt TON ook. Hier gaat de cursist varen met de instructieschepen en oefenen op het water onder andere in het manoeuvreren, navigatie, aanmeren en afmeren. In het bedrijf wordt gewerkt met deskundige instructeurs uit de koopvaardij, marine met een beroepsachtergrond.

Waar doen wij dat?

De hoofdlocatie is in Grou. TON verzorgt opleidingen aan boord. Ook verzorgt TON cursussen en examens bij jou in het bedrijf. TON komt dus ook naar je toe voor de nieuwste presentatie en simulatie.

Examens?

De stichting Nautische Examens Nederland, neemt namens Agentschap Telecom de examens marifonie, gmdss, marcom B en marcom A af in diverse plaatsen. Zie het examenformulier bij de downloads. Zie ook www.marifoon.eu.

Wat nog meer?

Tienstra Organisatie Nautische opleidingen heeft twee voormalige reddingboten in de vaart. De “Draugen”, is inclusief cursuslokaal. Praktijkinstructie doet TON vanaf Grou, Lemmer of privé op jouw eigen schip.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Type of sport

  • Motorboot (praktijk)
  • Navigatie

Theoretische cursussen

  • Boating license

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen