HISWA erkend bedrijf

Zeilschip Kleine Jager

Omschrijving

De zeer traditionele eenmast dek-hektjalk 'Kleine Jager' is één van de laatste (twee) nog overgebleven hektjalken in Nederland, herkenbaar aan de markante afwerking van de achtersteven met oplopende beplating.

Het dek, zonder opbouw, is ruim en er is plaats genoeg voor iedereen: gezellig bij elkaar in de kuip of languit aan dek in de zon.

Net als vroeger, wordt dit platbodemschip niet met een stuurwiel, maar met een helmhout gestuurd. Het is een bijzondere ervaring om zo'n groot zeilschip met je handen om het helmhout door de golven te sturen. Of u nu op de Waddenzee, het IJsselmeer of door Friesland zeilt, het blijft genieten. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Schipper Kars Petri besteedt daarom veel aandacht aan het uitleggen van de omgang met het tuig, de vallen en de schoten. Er wordt op een prettige manier voor gezorgd dat iedereen vertrouwd raakt met het schip. Zeilervaring is niet nodig om actief mee te zeilen.

Kars heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met water en wind te maken heeft. Van windsurfen en kitesurfen, zeilen in Friesland, tot (zee)zeilen op kajuitzeiljachten op Ijsselmeer, Waddenzee, Noordzee en Oostzee.

Sinds 2019 is Kars de trotse eigenaar van de 'Kleine Jager'. Wat Kars betreft voldoet de Kleine Jager aan de drie belangrijkste aspecten van een zeilend passagiersschip: een prettige verblijfsruimte aan boord, goede zeileigenschappen en een prachtige historische uitstraling.

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Bootverhuur / verhuur vaartuigen

  • Zeilboot met schipper

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee