HISWA erkend bedrijf

3-times Sailing

Omschrijving

In 1885 werd de laatste hand gelegd aan de indrukwekkende tjalk Mercurius, wat haar een van de oudste schepen van Rederij Vooruit maakt. Bij de renovatie in 2008 stond het behoud van scheepse gezelligheid voorop, waardoor het schip na de nodige aanpassingen nog altijd de sfeer van vroeger ademt. Geniet optimaal van een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese wateren. Kortom, tot rust komen en onthaasten doet u aan boord van de Mercurius.

Aan boord vand de Mercurius
Het schip beschikt over brede gangboorden met een hoge reling en is daarom uitermate geschikt voor een zeilvakantie met kleine kinderen. Bovendeks kunt u heerlijk in het zonnetje zitten en met de wind in de neus over het glinsterende water turen. Het sfeervolle dagverblijf is ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur benedendeks. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Mercurius worden gevaren.

Scheepskeuken
In de scheepskeuken kunt u gebruik maken van een fornuis, een oven, een koelkast, 2 spoelbakken, alle benodigde keukenattributen en servies. Zo kunt u tijdens de zeiltocht zelf ontbijt, lunch en avondeten uit de kombuis toveren. Voor een extra feestelijk tintje kunt u ook een biertap aan boord laten zetten. Fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk worden besteld bij Rederij Vooruit, deze worden voor afvaart op het schip gebracht.

Luxe hutten
Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien liggen er in elke cabine comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen voor u klaar. U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen, of huurt deze voor € 15,00 per stuk bij Rederij Vooruit. Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Nederlands, Duits en Engels
+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Bootverhuur / verhuur vaartuigen

  • Zeilboot met schipper

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Watersportgebieden

  • Friese Meren / Meren Groningen
  • IJsselmeer / Waddenzee

Provincie

  • Friesland