Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > september 2017 > Meld u aan voor de Workshops RI&E

Meld u aan voor de Workshops RI&E

5-9-2017

Elk bedrijf is volgens arbowetgeving verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie uit te voeren. Het gaat om het inventariseren en evalueren van risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden. Vroeger was het voldoende een RI&E te hebben. Nu is het belangrijk om een actuele RI&E te hebben. 


HISWA Vereniging en Perspectief HISWA Supplier hebben een digitale RI&E ontwikkeld speciaal voor alle bedrijven in de watersportindustrie. Hiermee kunt u uw huidige RI&E actualiseren én gemakkelijk actueel houden. HISWA Vereniging ondersteunt u actief bij het invullen en actualiseren van de RI&E. In een workshop van een halve dag maakt u een start met het invullen van de modulen.

Plan van aanpak

Indien gewenst kunt u ook na de workshop advies op maat krijgen bij het invullen van de RI&E. HISWA Vereniging helpt ondernemers op deze manier goed op weg. De nieuwe RI&E is volledig digitaal en bestaat uit vijf algemene modulen voor alle bedrijven en een aantal keuzemodulen. Na het invullen van het instrument krijgt u een rapport en een plan van aanpak. Hierin staat aangegeven wat u moet doen, inclusief de termijn.

Jeroen van den Heuvel, HISWA Vereniging: ”Bijna 80% van de HISWA-bedrijven heeft een RIE, maar deze zijn niet altijd actueel. De RIE is iets wat veel ondernemers steeds voor zich uitschuiven. Niet omdat ze niet willen, maar vanwege de drukte van alle dag. Een digitale RI&E maakt het actualiseren veel makkelijker.”

Netwerken

Monica de Vast van Jachthaven Andijk heeft de pilot van de HISWA Workshop RI&E gevolgd:
“Naast een goede start met de RI&E heb ik ook nog eens aantal leuke collega-ondernemers ontmoet. Zij hebben mij nieuwe praktijkinzichten gegeven. De workshop was ideaal, niet alleen voor het invullen van de RI&E, maar ook om te netwerken”.

De arbeidsinspectie heeft aangegeven strenger te gaan controleren. Het is dus belangrijk om te beschikken over een actuele RI&E. Daarnaast is een RI&E belangrijk vanwege uw verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen gaan namelijk meer eisen stellen.

Aanmelden en data

Klik op onderstaande data voor meer informatie over het programma van de workshops.

U geeft zich op voor de workshops met een mail naar c.de.koning@hiswa.nl.