Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > oktober 2017 > Monaco Yacht Show 2017 geslaagd

Monaco Yacht Show 2017 geslaagd

3-10-2017

Ruim 38.000 bezoekers, Nederlandse primeurs, 125 superjachten met als grootste jacht ‘Jubilee’ van Oceanco, 590 deelnemers, 1 Holland Pavilion met 19 deelnemers en een positief sentiment op de beurs. Binnen vier dagen zijn er door leden en partners concrete en goede zaken gedaan. 

De centrale hub van de show was het Holland Pavilion: 300 vierkante meter inclusief 19 exposanten en Nederlandse gastvrijheid. Dit jaar een recordaantal deelnemers waarbij de leden en partners met elkaar het verschil hebben gemaakt. Naast de lancering van het ‘TYTH’ Magazine was er een actief hunterteam en waren er diverse online- en printcampagnes ontwikkeld. Dit om de diverse doelgroepen voor de leden en partners te trekken en te informeren. Daarnaast een rondleiding met de Consul-Generaal, de ontvangst van Prins Albert II en uiteraard het Holland Event met meer dan 250 gasten. Het Holland Event is mede mogelijk gemaakt door RH Marine. Alle activiteiten zijn er op gericht om zorg te dragen dat de export van het Nederlands product bevorderd wordt en dat de doelgroepen eerst denken aan Nederland indien een product moet worden aangeschaft. Think Yachts, Think Holland!

Van het grootste jacht tot primeurs

Het succes van het Nederlandse jachtbouw cluster bestaande uit 40 vooraanstaande bedrijven was duidelijk te zien op de beurs. Oceanco’s 110-meter JUBILEE – het grootste jacht dat tot op heden in Nederland is gebouwd – was op de show aanwezig. Feadship had het 92-meter jacht Aquarius en het 54-meter jacht Hurricane Run op de show. Opmerkelijk is tevens het debuut van de eerste Mulder ThirtySix, welke deze zomer is opgeleverd aan de eigenaar. De positieve reacties en belangstelling voor de Delta One was ongekend. Daarnaast presenteerde diverse toeleveranciers innovatieve producten op de displays. Een voorbeeld is de nautical decking van Esthec, Van Berge Henegouwen met haar audio-oplossingen en Hydromar met hydraulische toebehoren. 

 

Meer informatie vindt u op de website van de HISWA Holland Yachting Group en bekijk hier de nieuwe promofilm.